Google testează semafoare inteligente în Israel – Cronica de Tehnologie

1. Google testează semafoare inteligente în Israel. Folosind inteligența artificială, care monitorizează nivelul de trafic, acestea încearcă să scadă timpul pe care șoferii îl petrec așteptând la semafoare. (Profit.ro)

2. Microsoft cumpără startup-ul Ally, care dezvoltă software pentru urmărirea și atingerea obiectivelor. Nu a fost anunțată valoarea tranzacției, însă Ally primise până acum investiții de $76 milioane. Microsoft ar putea folosi tehnologia cumpărată pentru a-și îmbunătăți platforma de monitorizare a angajaților, Viva. (GeekWire)

3. Tesla amână implementarea versiunii beta a sistemului Full Self-Driving, din cauza unor probleme descoperite recent. Software-ul trebuia să ajungă la 1.000 de șoferi care au obținut scor maxim, conform mecanismului de monitorizare a comportamentului la volan. (The Verge)

4. Pixel 6 va avea o funcție exclusivă de eliminare facilă a oamenilor și obiectelor din fotografii. Facilitatea va face parte din Google Photos, însă, va fi disponibilă doar pe cele două smartphone-uri care vor fi prezentate oficial pe 19 octombrie. (Profit.ro)

5. Fire TV Stick 4K Max ($55) este semnificativ mai rapid decât Fire TV Stick 4K și face o impresie bună prin suportul Wi-Fi 6 și numărul mare de aplicații disponibile. Nu la fel de apreciate sunt reclamele din ecranul principal și faptul că Prime Video este scos mult în fața celorlalte servicii de streaming. (The Verge, Review)

6. Google vrea să lanseze o funcție prin care să ofere mai multe informații, din surse de încredere, despre cele mai importante evenimente. Big Moments va oferi mai mult context, în timp real, la căutările legate de evenimentele majore și va include date guvernamentale, alături de știri și postări de pe Twitter. (The Information)

7. Hackerii au arătat, din nou, cât de slabă este securitatea Twitch, înlocuind imaginile anumitor jocuri cu fotografii (nu tocmai reușite) ale fostului CEO Amazon, Jeff Bezos. Nu se știe în ce măsură incidentul este legat de recentul hack prin care atacatorii au intrat în posesia a cel puțin 125GB de date. (The Verge)

8. Laptopurile oferite de școlile americane elevilor din familii cu venituri mici pentru învățarea de la distanță conțineau, de multe ori, software de monitorizare. Școlile spun că rolul software-ului era de a proteja elevii și a-i ține atenți la lecții, însă părinții și profesorii cred că acesta a creat discrepanțe în ceea ce pot realiza unii dintre elevi. (Wired)

9. Elon Musk anunță că fabrica Tesla de lângă Berlin va începe să producă mașini Model Y până la finele acestui an. Până la sfârșitul anului viitor, Tesla așteaptă o producție între 5.000 și 10.000 de mașini pe săptămână. Gigafactory încă nu are autorizație de funcționate din partea autorităților locale. (The Verge)

10. Google Chrome pentru Android primește un buton Follow pentru site-urile care oferă fluxuri RSS. Articolele site-urilor urmărite astfel vor fi afișate într-o secțiune dedicată, numită “Following”, alături de materialele recomandate de Google. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Statele Unite vor avea o divizie militară spațială, Space Force – Cronica de Tehnologie
Timpul alocat streaming-ului a crescut cu 122% YoY în Europa – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău