Google va lansa Pixel 4a pe 3 august – Cronica de Tehnologie

1. iPhone-urile de anul acesta vor fi lansate cu câteva săptămâni mai târziu decât eram obișnuiți, anunță Apple, care confirmă zvonurile ce vorbeau de unele probleme cu producția și distribuția pricinuite de pandemie. Pentru investitori, întârzierea înseamnă că veniturile care anii trecuți erau generate pe finalul lui septembrie, vor fi împinse în ultimul trimestru. (Axios)

2. În urma audierilor la care au fost supuși Apple, Amazon, Google și Facebook, Congresul american a făcut publice peste 1 milion de documente care vorbesc despre comportamentul anticoncurențial al celor patru mari companii. În ele se găsesc indicii despre motivațiile reale care au stat în spatele achizițiilor și a altor decizii importante. (CNBC)

3. Printre documentele publicate de Congres se regăsește un schimb de email-uri din 2011 între executivii Apple, care arată cum s-a ajuns să nu poată fi cumpărate pe iOS cărți electronice vândute de Amazon. Inițial, Amazon a beneficiat de un tratament preferențial din partea Apple. Apoi, din cauza unei reclame Amazon care lui Phil Schiller i s-a părut că încurajează utilizatorii de iPhone să treacă la Android, Steve Jobs a decis să forțeze Amazon să aleagă între a plăti comisionul din App Store sau a nu mai vinde cărți pe iOS. Tot Steve Jobs scrie, mai târziu, că iBooks trebuie să devină singurul magazin din care se pot cumpăra cărți pe platforma Apple. (9to5mac)

4. Veniturile din reclame ale Google Search și YouTube au scăzut. YouTube a înregistrat venituri de $3.81 miliarde în Q2, mai mari cu 5,8% YoY, dar sub cele $4 miliarde din Q1. Veniturile “Search & Other” au fost de $21.32 miliarde, cu 9,8% mai mici YoY. (Variety)

5. Ritmul de creștere al Amazon Web Services s-a redus în Q2 la 29%, de la 33% în Q1. Veniturile AWS în Q2 au fost de $10.81 miliarde și reprezintă 12% din toate veniturile companiei. Pentru prima oară în ultimii 5 ani, AWS nu mai a mai fost segmentul cu cea mai mare creștere, fiind depășit de segmentele de vânzări pentru America de Nord (+43%) și Internațional (+38%). (CNBC)

6. Google va lansa Pixel 4a pe 3 august, conform unui teaser lansat de compania americană. Pixel 4a ar trebui să fie o versiune mai accesibilă decât modelele anterioare. Interesant este că Google a ales să lanseze Pixel 4a cu doar două zile înainte de marele eveniment de toamnă al acelor de la Samsung, unde vor fi lansate mai multe produse, inclusiv Galaxy Note 20. (9to5Google)

7. Telegram a înaintat către Uniunea Europeană o plângere antitrust care vizează magazinul de aplicații Apple. Telegram, care este deja a treia companie ce urmează această cale împotriva Apple, după Spotify și Rakuten, spune că Apple trebuie să permită utilizatorilor să instaleze aplicații și din alte surse în afară de App Store. (FT)

8. Uniunea Europeană ar urma să înceapă pe 4 august, după încheierea review-ului preliminar, o amplă investigație antitrust împotriva Google, din cauza achiziției Fitbit în valoare de $2.1 miliarde. Google a promis anterior că nu va folosi datele dobândite astfel pentru a targeta utilizatorii cu reclame, însă, se pare că nu este de ajuns. (Reuters)

9. TikTok curtează Statele Unite cu un fond de peste $1 miliard pentru recompensarea creatorilor de conținut de aici în următorii trei ani. Anterior, același fond era de $200 milioane. Pentru creatorii de conținut din Europa sunt alocate $70 milioane în primul an. (DigitalTrends)

10. Greșelile făcut de Amazon în pandemie, precum cele legate de siguranța propriilor angajați și întârzierile la livrări, au ajutat concurenții din zona de e-commerce să-și extindă cota de piață. Cota Amazon din Statele Unite a scăzut în luna iunie la 38,5%, de la 42.1% în ianuarie. Target a crescut de la 2,2% la 3,5%, iar Walmart de la 4,2% la 5%. (Washington Post)

Ți-ar mai putea plăcea
Datele utilizatorilor americani de TikTok au fost accesate de angajații din China ai ByteDance – Cronica de Tehnologie
Statele Unite vor să dezvolte o alternativă 5G la Huawei – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău