Google va oferi conturi bancare de anul viitor – Cronica de Tehnologie

1. Apple a prezentat un nou model de MacBook Pro, cu ecran de 16 inch și un nou tip de tastatură. Cea mai ieftină versiune, cu Core i7 din generația a noua tactat la 2.6GHz, 16GB RAM, AMD Radeon Pro 5300M cu 4GB și un SSD de 512GB, costă $2.400 dolari. Surprinzător, ecranul nu suportă HDR. (Profit.ro)

2. Google va oferi conturi bancare de anul viitor, în urma unui parteneriat cu mai multe instituții financiare. Spre deosebire de Apple Card, Google își va lăsa partenerii să se ocupe de produsul financiar, mulțumindu-se cu informațiile pe care le poate colecta. (TechCrunch)

3. Nike își retrage produsele de pe Amazon, punând capăt unui program pilot demarat în 2017, dar va folosi în continuare structura cloud Amazon Web Services pentru propriul site. (Bloomberg)

4. Cele mai mari site-uri de sănătate din Marea Britanie furnizează datele personale ale utilizatorilor mai multor companii de tehnologie și publicitate, inclusiv celor de la Google și Facebook. (FT)

5. Yahoo! Japonia negociază o unificare cu Line, cea mai populară aplicație de chat din Japonia. Astfel, SoftBank ar putea crea o subsidiară cu peste 100 de milioane de utilizatori în această țară. (Nikkei)

6. DoorDash primește o finanțare de $100 milioane, ajungând să fie evaluată la $13 miliarde. (Bloomberg)

7. Compania nigeriană de plăți digitale Interswitch a ajuns să valoreze $1 miliard după o investiție făcută de Visa. Interswitch devine una dintre cele mai valoroase companii de fintech din Africa. (TechCrunch)

8. Amazon a livrat 10.4 milioane de difuzoare inteligente în Q3 2019, aproape de trei ori mai multe decât Google, care a scăzut cu 40% de la an la an după ce a livrat doar 3.5 milioane de unități. Piața globală de difuzoare inteligente a crescut cu 44%, ajungând la 28,6 milioane de unități livrate. (VentureBeat)

9. Suma medie pe care influencerii de Instagram au primit-o pentru postările sponsorizate a crescut de la $1,144 în 2018, la $1,643 în 2019. Brandurile preferă din ce în ce mai mult formatul Stories pentru aceste postări. (Business Insider)

10. Motorola relansează celebrul telefon Razr, de data asta sub forma unui smartphone pliabil cu ecran de 6,2 inch. Noul Razr nu arată foarte diferit de modelul din urmă cu 15 ani. Spre deosebire de Samsung sau Huawei, care folosesc plierea pentru a transforma o tabletă într-un telefon, Razr este un telefon care-și reduce dimensiunea la jumătate prin pliere. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Spotify lansează podcast-urile video la nivel global – Cronica de Tehnologie
Google a lansat prima versiune de Android 11 pentru dezvoltatori – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău