Google va șterge automat, după 18 luni, datele de localizare, comenzile vocale și istoricul căutărilor pentru utilizatorii noi – Cronica de Tehnologie

1. Google va șterge automat, după 18 luni, datele de localizare, comenzile vocale și istoricul căutărilor pentru utilizatorii noi. Compania americană a introdus recent opțiunea ștergerii acestor date după un an și jumătate, însă până acum aceasta se făcea doar prin acțiunea expresă a utilizatorului, care trebuia să găsească comenzile aferente în complexa interfață a contului Google. (The Verge)

2. IDFA, identificatorul prin care advertiserii puteau asocia click-urile pe reclame cu achizițiile propriu-zise, va fi opțional în iOS 14. În cazul aplicațiilor care-l folosesc, utilizatorul va fi întâmpinat cu un mesaj în care îi este explicat ce reprezintă și este întrebat dacă dorește sau nu să permită dezvoltatorului să-l urmărească și să-i afișeze reclame targetate. (Forbes)

3. Responsabilul Facebook pentru politicile de încredere și siguranță, Neil Potts, a recunoscut că gigantul american suferă de un deficit de încredere. Afirmația a fost făcută în cadrul unei conferințe video cu peste 200 de companii de publicitate, organizate în încercarea de a evita ca boicotul declanșat de câteva companii (care au decis să nu mai ruleze reclame pe Facebook, din cauza refuzului companiei de a modera postările care incită la ură, precum cele ale președintelui Statelor Unite), să ia amploare. (FT)

4. Un bărbat de culoare din Michigan a fost arestat pentru o infracțiune pe care nu a comis-o, după ce a fost identificat eronat de algoritmul de recunoaștere facială folosit de poliție. Este primul caz cunoscut în care recunoașterea facială alege un suspect pentru că era de culoare, la fel ca cel care a fost văzut pe înregistrările camerelor video. (NYTimes)

5. Orașul Boston a interzis folosirea de instituțiile guvernamentale a recunoașterii faciale și a software-ului de supraveghere aferent acesteia pentru identificarea oamenilor. Boston este al doilea cel mai mare oraș american, după San Francisco în mai 2019, care ia o măsură de acest gen. (Cnet)

6. Un grup de senatori republicani propun o lege prin care companiile de tehnologie vor fi obligate să ajute investigatorii să acceseze datele criptate, chiar și fără mandat, dacă investigatorii cred că datele obținute astfel vor ajuta la obținerea unui mandat împotriva suspectului. (Cnet)

7. Instagram lansează Reels în Franța și Germania. Aplicația, văzută ca o clonă de TikTok, a fost lansată anul trecut doar în Brazilia. (TechCrunch)

8. Departamentul de Justiție al Statelor Unite ia în calcul investigarea felului în care Apple își impune politicile în cazul App Store. Procurorii ar fi ascultat deja plângerile unor companii și dezvoltatori care consideră că Apple obstrucționează concurența și își avantajează propriile produse. (Politico)

9. Sony demarează un program de bug bounty pentru PlayStation 4, PlayStation Network și alte produse. Compania va plăti pentru vulnerabilitățile raportate între $100 și $50.000. (ZDNet)

10. watchOS 7 nu va include Force Touch, o facilitate hardware care îndeplinea diverse comenzi, în funcție de aplicație, prin apăsarea mai puternică a ecranului. Eliminarea Force Touch, care a existat în toate versiunile de Apple Watch de până acum, ar putea fi rezultatul implementării unor schimbări în utilizarea viitorului model, Watch Series 6. (9to5mac)

Ți-ar mai putea plăcea
Joe Biden vrea să fie analizate avantajele și dezavantajele unui dolar digital emis de Fed – Cronica de Tehnologie
Mai multe țări europene, inclusiv România, sunt în favoarea implementării unei forme de scanare a mesajelor digitale criptate – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău