Grecia oferă o săptămână de vacanță pentru turiștii afectați de incendiile din Rhodos de anul trecut – Cronica de Turism

1. Insula Bali din Indonezia a introdus în 14 februarie o taxă turistică în valoare de 9 euro. Aceasta va fi plătită online pe platforma Live Bali de către turiștii străini care sosesc în Bali din străinătate sau din alte regiuni ale Indoneziei. (Hotnews)

2. Trenurile de călători vor avea întârzieri pe ruta București – Pitești ca urmare a începerii lucrărilor de reabilitare a șinelor pe segmentul Călinești – Pitești. Trenurile vor circula pe un singur fir cu restricții de viteză pe o distanță de circa 4 kilometri. (Club Feroviar)

3. 60% dintre hotelurile din Bulgaria vor majora prețurile cu până la 10% în acest an, în timp ce 16% dintre hoteluri intenționează să crească prețurile cu până la 20%, potrivit unui sondaj realizat de Asociația Bulgară a Profesioniștilor în Management Hotelier. (Profit)

4. Aproape jumătate dintre pensiunile din Delta Dunării sunt scoase la vânzare din cauza scăderii puternice a numărului de turiști. Agențiile de turism susțin că cererea pentru vacanțe în Delta Dunării a scăzut cu 80% comparativ cu perioada de dinaintea războiului din Ucraina. (Pro TV)

5. Turiștii care anul trecut au fost afectați de incendiile din insdula Rhodos, printre care se numără și câteva mii de români, vor primi o vacanță de o săptămână din partea autorităților din Grecia prin intermediul programului Rhodos Pass. Turiștii eligibili vor putea petrece un sejur de o săptămână în Rhodos în intervalul 15 martie – 15 mai sau 1 octombrie – 15 noiembrie. (Profit)

6. O nouă ediție a Târgului de Turism al României are loc în perioada 15-18 februarie la centrul expozițional Romexpo din București, unde agențiile de turism își vor prezenta ofertele de călătorie pentru anul 2024. Intrarea la târg costă 20 lei. (Târgul de Turism al României)

7. Norvegia a anunțat restricționarea croazierelor în zona arhipelagului Svalbard din Oceanul Arctic începand din 1 ianuarie 2025. Astfel, vor fi permise doar nave de croazieră cu cel mult 200 de pasageri la bord, iar acestea trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 150 de metri de zonele în care există animale. (CruiseHive)

8. Travelator propune o vacanță în Cipru pentru numai 171 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air la Larnaca pentru 49 de euro de persoană și 6 nopți de cazare în cameră dublă la San Remo Hotel pentru 244 de euro. Perioada călătoriei este 9-15 aprilie. (Travelator)

9. Dubai a înregistrat anul trecut un număr record de turiști: 17,15 milioane de persoane au petrecut cel puțin o noapte în Dubai. Precedentul record de 16,73 milioane de turiști fusese stabilit în 2019, ultimul an pre-pandemic. (Business Traveller)

10. Turismul european a revenit la nivelul pre-pandemic în ultimele trei luni ale anului trecut, potrivit unui raport al European Travel Commission. Germania, Franța și Țările de Jos au fost principalele atracții turistice, în timp ce cele mai mai creșteri ale numărului de turiști s-au înregistrat în Serbia, Muntenegru, Portugalia, Turcia și Malta. (Schengen Visa Info)

Ți-ar mai putea plăcea
Programul Litoralul pentru toți începe în 28 august – Cronica de Turism
Aeroportul București Băneasa – Aurel Vlaicu va fi redeschis în 1 august – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău