Grecia și Elveția elimină toate restricțiile de călătorie – Cronica de Turism

1. Grecia și Elveția au anunțat că vor renunța la toate restricțiile de intrare pentru toți turiștii, indiferent de țara de proveniență. Măsura va intra în vigoare începând din 2 mai, astfel că turiștii românii vor putea călători în Grecia și Elveția pe baza actelor de identitate, fără să mai fie necesară prezentarea unui certificat european sau completarea unui formular. (Schengen Visa Info)

2. Portugalia a anunțat că prelungește cel puțin până în 5 mai actualele restricții de călătorie. Prin urmare, turiștii români care vor să ajungă în Portugalia trebuie să prezinte în continuare certificatul european pentru a intra în țară. Intrarea în țară este permisă atât cu dovada vaccinării sau a trecerii prin boală, cât și cu rezultatul negativ al unui test. (Ministerul Afacerilor Externe)

3. Thailanda a anunțat că, începând din 1 mai, va renunța la obligativitatea testelor Covid-19 la intrarea în țară. În schimb, turiștii vor fi încurajați să se testeze singuri cu teste anti-gen. Cu toate acestea, prezentarea unui document care să ateste vaccinarea și asigurarea medicală de cel puțin 10.000 de dolari vor fi în continuare obligatorii pentru accesul în Thailanda. (ThaiEmbassy)

4. Numeroase zboruri către Polonia sau care tranzitează teritoriul Poloniei ar putea fi anulate începând din 1 mai, ca urmare a faptului că angajații care lucrează pentru controlul traficului aerian nu au ajuns la un acord cu autoritățile locale în privința salariilor și condițiilor de muncă și vor intra în grevă la începutul lunii viitoare. (Schengen Visa Info)

5. Singapore intenționează să elimine testele obligatorii Covid-19 pentru turiștii vaccinați care intra în acest stat, însă pentru moment nu există o dată concretă de la care se va întâmpla acest lucru. Anunțul vine după ce în 1 aprilie Singapore a renunțat la perioada de carantină și testarea la sosire, care erau impuse inclusiv turiștilor vaccinați. (Airlines Travel)

6. Operatorul aerian Blue Air a anulat în ultima perioadă câteva sute de zboruri programate în lunile mai și iunie cu plecare sau sosire pe aeroporturile din România. De exemplu, au fost anulate toate zborurile de la București spre destinații precum Oradea, Timișoara, Suceava, Frankfurt, Liverpool, Lyon sau Munchen, dar și numeroase zboruri de pe rute din Bacău, Cluj-Napoca sau Sibiu. Compania susține că a ajustat orarul zborurilor la cererea redusă de bilete pe aceste rute. (Boarding Pass)

7. Publicația Travelator recomandă un weekend prelungit în Napoli pentru 100 de euro de persoană. În acest preț sunt incluse călătorie dus-întors cu Ryanair pentru 29 de euro de persoană și 3 nopți de cazare în cameră dublă la Astra pentru 143 de euro. Prețul este disponibil pentru călătorii în perioada 20-23 mai cu plecare din București. (Travelator)

8. România este printre cele mai accesibile țări din Europa pe baza prețurilor de cazare pentru camping. Prețul mediu pentru o noapte de cazare pentru doi adulți în regim de camping este de 15.42 de euro în România, în timp ce în Europa prețurile variază de la 12.85 euro în Albania până la 37.22 euro în Elveția. Cel mai popular camping din România este la Cheile Râșnoavei. (Profit)

9. Turiștii români au plătit pentru vacanța de Paște din acest an între 800 lei și 1200 lei de persoană pentru 4 nopți de cazare cu masa de Paște inclusă, potrivit platformei Travelminit. Ca de obicei, cele mai căutate zone au fost stațiunile de pe Valea Prahovei, dar și o serie de zone cu tradiții locale din Bucovina și Maramureş. (News.ro)

10. Aeroporturile din România au fost tranzitate de aproape 3.1 milioane de pasageri în primele 3 luni ale anului, în creștere cu 236% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate de Asociația Aeroporturilor din România. Aproximativ două treimi din acest trafic a fost realizat de Aeroportul Henri Coandă din Otopeni (2 milioane de pasageri), iar pe următoarele locuri s-au clasat aeroporturile din Cluj-Napoca (333.000 de pasageri) și Iași (218.000 de pasageri). (Asociația Aeroporturilor din România)

Ți-ar mai putea plăcea
Bulgaria și Lituania elimină restricțiile, Germania le prelungește – Cronica de Turism
Cehia relaxează condițiile de călătorie. Wizz Air și Ryanair anunță noi rute din România – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău