Grecia și Germania renunță la formularele PLF – Cronica de Turism

1. România a renunțat începând din 9 martie la toate restricțiile de intrare în țară, după ce starea de alertă nu a mai fost prelungită. Astfel, românii care se întorc în țară începând din 9 martie nu trebuie să mai prezinte certificatul european și nu trebuie să mai completeze formarul Passenger Locator Form (PLF). (Hotnews)

2. Grecia a decis ca persoanele vaccinate care intră în țară să nu mai fie obligate să completeze formularul PLF, iar măsura va intra în vigoare începând din 15 martie. În schimb, persoanele recuperate după boală și cele care intră în Grecia pe baza unui test negativ trebuie în continuare să completeze acest formular. (Schengen Visa Info)

3. Germania a renunțat la sistemul de clasificare al țărilor pe culori. În urma acestei decizii, orice cetățean al Uniunii Europene poate intra în Germania pe baza certificatului european fără să mai completeze formarul PLF. Certificatul este valabil dacă persoana este vaccinată, recuperată după boală sau testată. (DW)

4. Cetățenii europeni care călătoresc în Belgia nu vor mai fi obligați să completeze formularul Passenger Locator Form (PLF) începând din 11 martie, ca parte a măsurilor prin care țara a anunțat sfârșitul pandemiei de coronavirus. (Schengen Visa Info)

5. Începând din 6 martie, Irlanda a eliminat toate restricțiile de călătorie pentru cetățenii din Uniunea Europeană. Astfel, românii pot călători în această țară fără să mai fie necesară prezentarea certificatului european sau completarea formularului PLF. (Schengen Visa Info)

6. Polonia a anunțat că, începând din 4 martie, europenii care intră în țară fără să prezinte certificatul european vor fi obligați să intre în carantină timp de 7 zile. Anterior, europenii aflați în această situație intrau în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Măsura nu se aplică pentru persoanele vaccinate, recuperate după boală sau care prezintă rezultatul negativ al unui test. (Ministerul Afacerilor Externe)

7. Emiratele Arabe Unite au relaxat condițiile de intrare în țară. Turiștii care au certificat de vaccinare nu mai sunt obligați să prezinte și rezultatul negativ al unui test PCR. Această prevedere a rămas însă valabilă pentru persoanele nevaccinate. (Ministerul Afacerilor Externe)

8. Travelator propune o călătorie de 3 zile la Roma pentru numai 56 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air și Ryanair pentru 25 de euro și două nopți de cazare în cameră dublă la Roma Camping În Town pentru 61 de euro. Prețurile sunt valabile pentru călătoriile efectuate în perioada 30 martie – 1 aprilie. (Travelator)

9. Publicația Călător în Bascheți a publicat un ghid de călătorie pentru Porto. Ghidul prezintă 20 de obiective turistice, locuri de cazare și restaurante, iar printre punctele de atracție se numără centrul orașului, Podul Dom Luis I sau funicularul Dos Guindas. (Călător în Bascheți)

10. Wizz Air a renunțat la reluarea curselor aeriene de la Craiova spre Barcelona, Bruxelles și Paris, care urmau să aibă loc începând din luna august. De asemenea, compania low-cost a renunțat și la cursa Suceava – Bruxelles la numai 3 luni de la introducerea acesteia. (Boarding Pass)

Ți-ar mai putea plăcea
Minorii vor călători în spațiul aerian Schengen fără controale de frontieră – Cronica de Turism
Tarom, Ryanair și Turkish Airlines extind rutele din România – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău