Guvernul american ar putea rămâne fără bani în septembrie – Cronica dimineții

1. Dacian Cioloș a anunțat, la finalul Consiliului Național al PLUS, că a fost decis ca prezidențiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toți membrii formațiunii, în perioada 22-27 iulie. Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianței la prezidențiale. (Hotnews)

2. Steven Mnuchin, ministrul de finanțe în guvernul american, a avertizat că administrația ar putea rămâne fără fonduri, la începutul lui septembrie, dacă nu va fi ridicat nivelul pentru împrumuturi, de către Congres. (Bloomberg)

3. O pană de curent a afectat, în această dimineață, partea de vest a Manhattanului, lasând în întuneric peste 62.000 de persoane. Stații de metrou, magazine și chiar o parte din Times Square au fost afectate. (WSJ)

4. Consiliul Uniunii Europene nu va retrage candidatura francezului Jean-Francois Bohnert la funcția de procuror-șef al Parchetului UE. Retragerea ar însemna ca în competiție să intre celălalt candidat, clasat pe locul al treilea, germanul Andreas Ritter, au explicat surse de la Bruxelles. (Hotnews)

5. În cele trei luni ale trimestrului doi, investitorii de tip VC din SUA au câștigat $138 de miliarde din exiturile realizate. (Quarz)

6. Capitalizarea pe bursă a Facebook a crescut cu $7,5 miliarde după ce a fost anunțată amendă de $5 miliarde, primită de la autoritățile americane.

7. Majoritatea germanilor (59%) consideră că cele trei serii de tremurat în public ale cancelarului Angelei Merkel ţin de sfera ”privată”, potrivit unui sondaj publicat ieri. Merkel, aflată la putere de 14 ani, a provocat îngrijorare, în ultimele săptămâni, după ce a fost cuprinsă, în trei rânduri, de tremurat în cursul unor ceremonii oficiale. (News.ro)

8. Audierea publică a procurorului special Robert Mueller, în Congresul american, a fost amânată pentru 24 iulie. Mueller a condus ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016. (Politico)

9. Novak Djokovic și Roger Federer vor juca astăzi finala masculină a turneului de tenis de la Wimbledon. Meciul va începe la ora 16.00.

10. Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a spus că o comparație între Klaus Iohannis și Dan Barna la prezidențiale e ca una între orașele New York și Roman. (Digi24)

Fotografia dimineții – Halep și Hagi:

Ți-ar mai putea plăcea
Principalele partide din coaliţia de guvernare – PSD şi PNL – s-au contrat din nou pe tema creşterii pensiilor – Cronica dimineții
Iohannis: Nu cred că va fi necesar şi nu există un plan de a intra într-un procedeu de austeritate – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău