Guvernul britanic: Huawei nu a reușit să repare problemele de securitate ale propriilor echipamente – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft a lansat un nou Surface Laptop Go, care costă de la $549 și este al doilea cel mai ieftin model al seriei, după Surface Go 2 ($399). Cea mai scumpă variantă, cu 8GB RAM și 256GB SSD, va costa $900. Portabilul cu ecran de 12,4 inch și procesor Core i5 este plasat să concureze cu Chromebook din 13 octombrie. (The Verge)

2. Huawei nu a reușit să repare problemele de securitate ale propriilor echipamente raportate în ultima vreme, se arată într-un raport oficial al guvernului britanic. Există și exemple pozitive în raport, însă concluzia este că producătorul chinez nu pare dispus să facă ce este necesar în acest sens. (BBC)

3. Google va investi peste $1 miliard în Google News Showcase, un proiect prin care vor fi finanțați publisherii pentru conținut de calitate, ce se va regăsi, pe lângă Google News, în motorul de căutare și fluxul Discovery al aplicației Google. Showcase, la care Google spune că au aderat deja aproape 200 de publicații, va fi disponibil prima oară pe Android. (Profit.ro)

4. IBM a lansat două proiecte open-source dedicate operării sateliților, care folosesc inteligența artificială. KubeSat este o platformă autonomă care optimizează comunicarea sateliților, iar SSA (Space Situational Awareness) folosește un algoritm care încearcă să estimeze locul și deplasarea obiectelor ce orbitează în jurul Pământului, pentru a se evita ciocnirile. (VentureBeat)

5. Roblox vrea să se listeze la bursă la începutul anului viitor și crede că va reuși astfel să-și dubleze valoarea actuală. Roblox este evaluată la $4 miliarde și avea, la finele Q2, peste 150 de milioane de utilizatori. (Reuters)

6. Guvernul american dă în judecată BitMEX, una dintre cele mai mari platforme de schimb a monedelor virtuale, pe care o acuză de facilitarea tranzacțiilor ilegale și o caracterizează drept un “Rai al hackerilor”. BitMEX, care a ajuns să tranzacționeze zilnic contracte în valoare de peste $1,5 miliarde, este cunoscută pentru regulamentul mai relaxat decât al serviciilor similare. (The Block)

7. Forecast, o aplicație de sondaje și previziuni colective dezvoltată de Facebook, iese din perioada beta și poate fi folosită de toți utilizatorii, dar doar din SUA și Canada, deocamdată. Facebook spune că toate întrebările utilizatorilor sunt moderate înainte de a fi publicate în cadrul platformei. (Engadget)

8. Amazon lansează două facilități dedicate șoferilor pentru aplicația Alexa. Auto Mode transformă interfața aplicației într-una optimizată pentru folosirea la volan (elemente grafice mari, aducerea în față a aplicațiilor utile pentru șoferi etc.), iar Start My Commute va furniza informații despre trafic și vreme, facilitând și accesul la muzică. (VentureBeat)

9. Facebook cheamă în judecată încă două companii pentru colectarea în masă a datelor personale ale utilizatorilor. BrandTotal și Unimania sunt acuzate că au folosit extensii pentru browser-ele web pentru a colecta date de pe Facebook și Instagram, dar și de pe alte platforme, precum Twitter, Amazon, LinkedIn și YouTube. (TechCrunch)10. Apple a dat în judecată firma de reciclare a produselor electronice Geep Canada, pe care o acuză că a vândut aproape 100.000 de dispozitive Apple pe care trebuia să le recicleze. Geep nu neagă vânzarea device-urilor, însă se apără spunând că operațiunea a fost derulată de trei angajați fără acordul companiei. (The Logic)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Divizia de drone de la Google a primit aprobarea guvernului american pentru a opera ca linie aviatică
Amazon lucrează la o brățară care recunoaște sentimentele purtătorului – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău