Guvernul Indian vrea să interzică majoritatea criptomonedelor – Cronica de Tehnologie

1. Guvernul Indian vrea să interzică majoritatea criptomonedelor, trimițând o propunere legislativă în acest sens către Parlament. În același timp, legea va crea și cadrul necesar pentru lansarea CBDC, o moneda digitală a băncii centrale. (CoinDesk)

2. Clippy, vechiul asistent al suitei Microsoft Office, revine sub forma de emoji în Windows 11. Acesta va fi implementat, împreună cu alte emoji-uri cu design nou, prin November 2021 update, care va putea fi instalat automat luna viitoare. (ArsTechnica)

3. Apple va folosi propriile modem-uri 5G pe iPhone-urile din 2023. Acestea vor fi dezvoltate de TSMC pe un proces de 4nm. Compania taiwaneză dezvoltă deja pentru Apple procesoarele de iPhone și noile M1 pentru Mac-uri. (Profit.ro)

4. Hackerii au început deja să exploateze o vulnerabilitate 0-day descoperită recent în Windows 11, Windows 10 și Windows Server 2022. Atacatorul poate dobândi privilegii de System, însă atacul presupune acces fizic la PC. Vulnerabilitatea a fost descoperită într-un patch lansat recent de Microsoft pentru altă gaură de securitate. (BleepingComputer)

5. Autoritățile chineze au cerut Tencent să trimită pentru inspecție versiuni noi ale aplicațiilor companiei. Tencent, care spune că aplicațiile sale sunt încă funcționale, are termen până pe 31 decembrie să trimită update-urile. (Reuters)

6. SUA au interzis exportul de tehnologie către mai multe companii chineze din industria aerospațială, de semiconductori și de quantum computing. Sunt vizate, în total, 27 de companii, inclusiv unele afiliate din Singapore și Japonia. (FT)

7. AT&T și Verizon vor să reducă, din proprie inițiativă, puterea semnalului 5G timp de 6 luni, câtă vreme autoritatea aviatică federală va studia posibilele interferențe cu echipamentele avioanelor. Cei doi operatori propun și impunerea unor limite mai stricte în apropierea aeroporturilor. (WSJ)

8. 63% dintre millennials sunt în favoarea automatizărilor la locul de muncă, arată un studiu realizat de Hyperscience. 81% dintre cei chestionați cred că automatizarea oferă angajaților mai mult timp pentru realizarea sarcinilor mai importante. (VentureBeat)

9. Serviciul Battle.net, folosit de jocurile dezvoltate de Blizzard, a fost vizat de un atac DDoS. Atacul a avut loc miercuri seara și a durat aproape o oră, vreme în care unii dintre jucători nu s-au putut loga. (The Verge)

10. Japonia se pregătește să testeze o monedă digitală pentru tranzacții între companii, bazată pe depozitele bancare. La test vor participa cele mai importante bănci locale, plus alte 70 de companii, iar lansarea este preconizată pentru a doua jumătate a anului viitor. (Nikkei)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Uniunea Europeană alege tehnologia wireless ca standard pentru mașinile conectate
Comisia Europeană aprobă achiziția Fitbit de către Google – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău