Hackeri au spart sistemele unuia dintre contractorii FSB, fostul KGB – Cronica de Tehnologie

1. Hackeri au spart sistemele unuia dintre contractorii FSB și au intrat în posesia unor informații legate și de alte proiecte derulate pentru serviciul secret rus. Unul dintre proiectele ieșite astfel la lumină este decriptarea traficului făcut prin intermediul rețelei Tor. (ZDNet)

2. Noi imagini cu panoul frontal al viitorul smartphone din seria Pixel par să confirme faptul că Google va include un sistem de detectare a mișcării, similar radarului, care va introduce o modalitate de utilizare a dispozitivului fără atingerea ecranului. (The Verge)

3. Apple ia măsuri interne pentru reducerea scurgerilor de informații privind propriile produse. Echipa de securitate va avea mai puțini oameni, în schimb, va fi urmărit cu atenție mai mare modul în care sunt gestionare schițele pre-producție. (9to5mac)

4. Conform unei analize a investițiilor făcute în VR și AR în ultimul an, companiile chineze care dezvoltă astfel de tehnologii au primit de 2,5 ori mai mulți bani decât cele americane. $5.4 miliarde de dolari au fost investiți în aceste domenii în ultimele 12 luni. (VentureBeat)

5. Procesul intentat ca urmare a faptului că Google a folosit mașinile de cartografiere din cadrul programului Street View pentru a copia datele personale ale utilizatorilor care nu și-au securizat rețelele wireless este pe cale să ce încheie printr-o înțelegere în urma căreia compania americană va plăti doar 13 milioane de dolari – mai puțin de o șesime din venitul mediu zilnic al Alphabet. (Profit.ro)

6. Oamenii de știință au descoperit un nou set de gene, cu rol în lungimea vieții. Aceștia au identificat o mutație genetică la muștele de fructe care le-ar conferi o viață mai lungă cu aproximativ 22%. (Phys)

7. Președintele Rezervei Federale a Statelor Unite a declarat că monede virtuale afectează sistemul monetar american, facilitând activitățile ilegale și instabilitatea prețurilor. (Reuters)

8. Din 2021, toate autovehiculele care vor circula în Bruxelles vor fi limitate la o viteză maximă de 30 km/h. Măsura luată în scopul limitării poluării va excepta doar câteva dintre cele mai importante artere din capitala Belgiei. (Phys)

9. Compania americană Peloton pregătește lansarea unei flote de camioane autonome, după ce a lucrat în ultimii 6 ani la tehnologia necesară. Camioanele acesteia, care sunt dotate printre altele cu sisteme automatizate de frânare și accelerație, se află deja în teste. (QZ)

10. Spotify lansează o secțiune specială dedicată coloanelor sonore din filmele, serialele și desenele animate Disney. Disney Hub va include liste de melodii tematice, compuse exclusiv din melodii deținute de Disney, precum Disney Hits, Disney Classics, Disney Princess, Marvel Music sau Best of Star Wars. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Accel, cel mai mare investitor în UiPath, lansează un fond de investiții pentru Europa și Israel – Cronica de Tehnologie
Cronică de Tehnologie – Adobe a integrat Magento și lansează Commerce Cloud

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău