Hackerii au atacat serverele Volvo și au furat informații legate de cercetare și dezvoltare – Cronica de Tehnologie

1. Guvernul german încearcă să convingă TSMC să-și construiască în Germania fabrica pe care a anunțat în vară că vrea să o dezvolte în Europa. Reprezentanții companiei taiwaneze au spus că decizia finală va fi luată în funcție de mai mulți factori, precum subvențiile guvernamentale și cererea. (Bloomberg)

2. Se apropie lansarea iOS 15.2, versiune ce are drept cap de afiș detectarea imaginilor din Messages care conțin nuduri, ca măsură de protecție a copiilor. Printre noutățile notabile se mai numără opțiunea de a nu folosi în mod automat lentila macro la pozele de aproape și noi informații privind intimitatea, legate de localizare, cameră și microfon. (Bloomberg)

3. Contul de Twitter al Prim Ministrului indian, Narendra Modi, a fost compromis pentru o scurtă perioadă de timp, duminică. Hackerii au scris, câtă vreme au deținut controlul, că India a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plată, cu link către un site dubios. (TechCrunch)

4. Indisponibilitatea AWS, vreme de mai multe ore la începutul săptămânii trecute, care a afectat mai multe servicii Amazon și ale altor firme, a fost pusă pe seama supraîncărcării unui număr mare de dispozitive din rețeaua internă a companiei. Oficialii AWS promit că va fi îmbunătățită pagina în care sunt oferite informații despre starea serviciilor. (CNBC)

5. Serverele Apache care nu au instalate cele mai noi patch-uri sunt vizate de atacuri în valuri, avertizează experții în securitate. O vulnerabilitate a sistemului de logare Log4j permite atacatorilor să ruleze cod de la distanță. Printre serverele vulnerabile descoperite se numără iCloud și Steam. (LunaSec)

6. Socializarea în VR poate fi afectată de aceeași toxicitate precum cea online. Din ce în ce mai mulți utilizatori ai căștilor de VR de la Meta se plâng de hărțuire în mediul virtual, iar moderarea se dovedește a fi mult mai complexă și, cel puțin deocamdată, ineficientă. (Cnet)

7. Polygon a cumpărat Mir Protocol cu $400 de milioane. Mir Protocol este un startup de scalare Ethereum, care folosește un instrument crypto (ZK-proof) pentru a crea ZK-rollups. Acestea facilitează procesarea tranzacțiilor fără a fi necesare toate informațiile despre tranzacții, ceea ce reduce spațiul alocat blocurilor și, automat, consumul de energie. (The Block)

8. Facebook a început să testeze un sistem de live chat prin care oferă suport unui mic număr de creatori care vorbesc de limba engleză. Sistemul oferă suport legat facilitățile platformei sociale și este disponibil inclusiv celor care au contul blocat. (The Verge)

9. Opțiunea pornirii de la distanță a motorului de la brelocul de chei va fi contra cost pentru modele Toyota din 2018 încoace. Producătorul japonez condiționează această facilitate de versiunea audio aleasă la configurare, care poate aduce o folosire gratuită pe 3 sau 10 ani, după care trebuie plătiți $8 pe lună sau $80 pe an. (The Verge)

10. Hackerii au atacat serverele Volvo și au furat informații legate de cercetare și dezvoltare. Oficialii companiei spun că există posibilitatea ca atacul să-i afecteze operațiunile. Atacul a fost revendicat de grupul de hackeri Snatch. (Bleeping Computer)

Ți-ar mai putea plăcea
Americanii vor trebui să folosească recunoașterea facială pentru a plăti taxele online – Cronica de Tehnologie
Pe 8 martie, Apple ar putea lansa un nou iPhone SE, alături de o nouă versiune a tabletei iPad Air – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău