Hackerii au atacat Tesco, cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie

1. Starlink s-ar putea alia cu Vodafone, pentru a furniza internet în Marea Britanie. Compania lui Elon Musk ar urma să folosească infrastructura terestră și frecvențele de mare viteză ale Vodafone pentru a extinde capacitatea propriilor servicii. (Bloomberg)

2. HT Aero, un afiliat al producătorului chinez de automobile electrice Xpeng, spune că va lansa în 2024 o mașină zburătoare ce va putea circula și pe drumurile obișnuite. Mașina nu va cântări foarte mult și va avea un sistem rotor pliabil, care va face posibilă trecerea de la zbor la mers pe stradă. (CNBC)

3. iPhone-ul unui reporter care lucrează cu The New York Times a fost accesat de hackeri începând de anul trecut. Se pare că acesta a fost vizat de Arabia Saudită, care a folosit spyware-ul Pegasus, dezvoltat de israelienii de la NSO Group. (NY Times)

4. Rusia a montat echipamente de supraveghere a comunicațiilor în 500 de locuri din cadrul infrastructurilor operatorilor telecom. Autoritățile de la Moscova au acum control 100% asupra traficului mobil și în proporție de 73% asupra celui fix. Cu noile filtre, o imagine de pe Twitter care se încărca în 4 secunde are acum nevoie de 34 de secunde pentru a se încărca complet. (NY Times)

5. Hackerii au atacat Tesco, cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie. Din această cauză, duminică nu au putut fi operate comenzi online. Tesco spune că datele clienților sunt în siguranță. (The Guardian)

6. Apple le permite dezvoltatorilor de aplicații să informeze utilizatorii legat de mijloacele alternative de plată (nu să le și folosească în aplicații), eliminând în acest sens o interdicție din regulament. Modificarea a fost operată ca urmare a înțelegerii făcute în urma unui proces din 2019. (Profit.ro)

7. Microsoft nu va mai elimina Hot Reload din .NET 6, după reacția critică a comunității open-source. Hot Reload este un instrument care le permite dezvoltatorilor să modifice codul sursă al unei aplicații în timp ce aceasta este folosită și să vadă rezultatele imediat. Microsoft intenționa să lase Hot Reload doar în Visual Studio 2022, care este un produs plătit. (The Verge)

8. Algoritmul Facebook împinge utilizatorii către dezinformare și conținut care încurajează violența și în India, arată un studiu intern aflat în documentele Facebook devenite recent publice. Inclusiv planul lui Mark Zuckerberg, de a crea “interacțiuni sociale semnificative” între prieteni, a scos și mai multă dezinformare la lumină în India. (NY Times)

9. Tesla a retras versiunea 10.3 a software-ului de condus autonom ‘Full Self Driving’, după ce au fost descoperite o serie de probleme, revenindu-se la folosirea versiunii anterioare. Nu au fost făcute publice problemele descoperite, însă utilizatorii s-au plâns, printre altele, de false alarme de coliziune frontală. (The Verge)

10. Walmart vinde bitcoin la 200 de ATM-uri Coinstar din magazinele sale din Statele Unite, în parteneriat cu Coinme. Comisionul pentru bitcoin este 4%, căruia i se adaugă 7% comision de schimb. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Binance respinge cererea Ucrainei de a bloca cetățenii ruși care folosesc criptomonede – Cronica de Tehnologie
În cel mult cinci ani, simțul artificial al mirosului dezvoltat pentru roboți ar putea fi implementat pe smartphone-uri – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău