Hackerii din grupul Lapsus$ pretind că au intrat în rețeaua Microsoft și au copiat codul sursă de la Bing, Bing Maps și Cortana – Cronica de Tehnologie

1. Hackerii din grupul Lapsus$ pretind că au intrat în rețeaua Microsoft și au copiat codul sursă de la Bing, Bing Maps și Cortana. Aceștia au postat și o arhivă cu 37GB de date pentru a-și susține afirmațiile. (Bleeping Computer). Microsoft confirmă atacul celor de la Lapsus$ (care au mai atacat recent companii precum Nvidia, Samsung și Ubisoft) și copierea codurilor sursă. Compania spune că aceștia au obținut acces după ce au compromis un singur cont de utilizator și dă asigurări că nu există riscuri pentru clienți. (News.ro)

2. Mai multe servicii Apple au întâmpinat probleme de funcționare și marți, la doar o zi după ce au funcționat sporadic vreme de mai multe ore. Printre serviciile afectate se numără App Store, Apple Music, Podcasts și Books, scăpând neafectate, de această dată, iMessage, iCloud, Apple Maps și restul. (The Verge)

3. Anonymous a atacat Nestle, după ce compania a refuzat să părăsească Rusia. Hackerii au intrat în posesia a 10GB de date, cu e-mail-urile și parolele clienților Nestle. (Anonymous)

4. Nvidia a prezentat „supercipul” Grace CPU pentru centre de date. Bazat pe o soluție ARM, acesta va fi disponibil din 2023, cu 144 de nuclee de mare performanță și 1TB de memorie secundară. (Bloomberg)

5. Compania de servicii de autentificare Okta confirmă că a fost victima hackerilor și recunoaște că ar fi putut fi afectate unele din datele clienților. La originea atacului a fost tot Lapsus$, care spune că firma încearcă să minimizeze gravitatea breșei de securitate. (Reuters)

6. Compania de tehnologii quantum a Alphabet, Sandbox, va funcționa independent și va fi condusă de Jack Hidary. Aceasta are 55 de angajați care dezvoltă produse software ce folosesc, parțial, tehnologii de quantum computing. (CNBC)

7. Facebook acceptă în continuare reclame care incită la violență împotriva minorității musulmane Rohingya, din Myanmar, arată un test realizat de o organizație care militează pentru drepturile omului. Asta după ce s-a stabilit că această tactică a jucat un rol determinant în genocidul din 2017. (AP)

8. Nvidia a lansat Isaac Nova Orin, o arhitectură pentru calcul și senzori, ce rulează pe propriile sisteme Jetson AGX Orin. Conform companiei, aceasta poate fi folosită pentru dezvoltarea și testarea roboților mobili. Un kit pentru dezvoltatori va costa $2.000. (VentureBeat)

9. Toronto este al treilea cel mai mare hub de tehnologie din America de Nord, după New York și Silicon Valley. Orașul canadian înregistrează o creștere mai rapidă a numărului de angajați decât orice hub din SUA. (NY Times)

10. Zoom anunță opțiunea Avatars, prin care utilizatorii pot apărea ca diverse animale în cadrul conferințelor video. Zoom spune că nu va colecta date faciale despre utilizatorii care folosesc noii avatari. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul britanic: Huawei nu a reușit să repare problemele de securitate ale propriilor echipamente – Cronica de Tehnologie
Cercetătorii americani au creat o cameră foto de dimensiunea unei boabe de sare – Cronica de Tehnologie