Hackerii ruși ar fi spart serverele companiei ucrainiene Burisma, firmă implicată în scandalul demiterii lui Trump – Cronica dimineții

1. Hackerii ruși ar fi spart în noiembrie serverele companiei ucrainiene de energie Burisma, unde fiul lui Joe Biden, Hunter, a fost membru în consiliul de administrație. Președintele Trump i-ar fi cerut omologului său ucrainan să investigheze numirea lui Hunter Biden la Burisma, condiționând un ajutor pentru Ucraina de această investigație. Trump face obiectul unei moțiuni de demitere în congresul american din această cauză. (NYTimes)

2. Dobânda medie la creditele noi a scăzut în noiembrie la cel mai redus nivel de după aprilie 2018. S-au ieftinit mai ales împrumuturile acordate populației, în timp ce dobânzile la depozite au continuat să crească, chiar dacă rămân sub rata inflației. (Profit.ro)

3. Ministerul Finanțelor Publice a emis obligațiuni scadente în iunie 2024 de 1,19 miliarde de lei, la un randament mediu mai mic decât în urmă cu trei săptămâni, la ultimul împrumut similar. (Profit.ro)

Promo: Intra pe Vola.ro in Ieftinuarie si descopera cele mai bune tarife la biletele de avion! Cumpara zboruri Blue Air in luna ianuarie si ai 50% reducere la bagajele de cala si intri in tragerea la sorti pentru marele premiu: calatorii cu Blue Air in valoare de 10000 de euro! Asta si multe alte premii te asteapta in ianuarie, doar pe Vola.ro!

4. Bernie Sanders, unul dintre favoriții la nominalizarea partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale din acest an, i-ar fi spus, anul trecut, senatoarei Elizabeth Warren, și ea o candidată la nominalizare, că o femeie nu poate câștiga alegerile prezidențiale. (CNN)

5. Statele Unite vor renunța să considere China o țară manipulatoare de monedă. Decizia vine inainte semnării acordului comercial dintre cele două țări. (Bloomberg)

6. Texas a devenit primul stat american care refuză să mai primească refugiați în acest an. (AP)

7. Valoarea acțiunilor Tesla s-a dublat în ultimele 3 luni, prețul per acțiune depășind $524. 20% din creștere s-a înregistrat de la începutul anului. (CNBC)

8. Temperatura oceanelor lumii a atins un nou record anul trecut, ultimii 10 ani fiind toți în creștere. 90% din căldura generată de gazele de seră este absorbită de apă din oceane. (TheGuardian)

9. De astăzi Microsoft încetează să mai ofere suport pentru sistemul de operare Windows 7. (CNBC)

10. Pentru prima oară FC Barcelona a devenit cel mai bogat club de fotbal din lume. (FT)

Fotografia dimineții – Alain Robert, supranumit Spiderman francez, escaladează cladirea Total din Paris. Thomas Samson/AFP/Getty Images:

 

Ți-ar mai putea plăcea
PSD va vota ca vaccinarea să devină obligatorie – Cronica dimineții
Cronica diminetii – adeptii unui Brexit soft castiga in guvernul Britanic

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău