Hackerii ruși derulează o campanie phishing prin care încearcă să preia controlul conturilor unor influenceri – Cronica de Tehnologie

1. Suportul pentru aplicațiile de Android a ajuns, sub formă de preview, în versiunea de Windows 11 pentru beta testeri. Sursa aplicațiilor este Amazon Appstore, însă acestea pot fi găsite și descărcate direct din Microsoft Store. Aplicațiile de Android rulează în paralel cu cele de Windows și sunt integrate în mediul ALT+TAB. (The Verge)

2. Hackerii ruși derulează o campanie phishing prin care încearcă să preia controlul conturilor unor influenceri. Google spune că, din mai și până acum, a blocat 1,6 milioane de mesaje și a restabilit accesul la aproximativ 4.000 de conturi. (Protocol)

3. Boring Company a primit aprobarea autorităților pentru construirea unei rețele de tuneluri subterane pentru mașini sub Las Vegas. “Vegas Loop” va avea 51 de stații/ieșiri și va acoperi o distanță de aproximativ 47 de kilometri, cu o capacitate de 57.000 de pasageri pe oră. (The Verge)

4. SUA interzic vânzarea instrumentelor de hacking către țări precum Rusia și China. Regula, care va intra în vigoare peste 90 de zile, vizează soluții precum Pegasus, creat și vândut de israelienii de la NSO Group. (Washington Post)

5. În spatele atacului cu ransomware asupra Sinclair Broadcast s-au aflat rușii din grupul Evil Corp. Evil Corp, care își dezvoltă propriile malware-uri, și-ar fi schimbat numele pentru a evita sancțiunile americane. (Bloomberg)

6. Un studiu recent vine să dea speranță pacienților care suferă de melanom și alte forme de cancer ce nu răspund la tratamentele actuale. Cercetătorii au descoperit enzime care suprimă imunitatea anti-melanom. Enzimele KDM5B și SETDB1 cenzurează activitatea anumitor elemente genetice, care stimulează lupta organismului în fața de tumorelor. (MedicalExpress)

7. Oppo vrea să-și dezvolte propriile chipset-uri, pe care să le folosească cel puțin pe flagship-uri. Al patrulea cel mai mare producător de smartphone-uri va folosi procesul tehnologic pe 3nm de la TSMC și speră să aibă propriile SoC-uri în 2-3 ani. (Profit.ro)

8. Facebook spune că va reduce vizibilitatea postărilor în cadrul grupurilor pentru utilizatorii care încalcă regulile platformei în orice secțiune a acesteia. Separat, o nouă facilitate, numită “Flagged by Facebook”, va indica administratorilor mesajele care ar trebui șterse din grupuri. (The Verge)

9. Twitter cumpără Sphere, o companie din Londra care dezvoltă o aplicație de chat pentru grupuri. Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost anunțate, însă Sphere a atras finanțări de cel puțin $30 de milioane. (TechCrunch)

10. Samsung anunță un update pentru Galaxy Watch4, care aduce mai multe funcții noi. Printre acestea se numără detectarea căderii, noi fațete și noi gesturi de control. Samsung oferă acum și o perioadă gratuită de 60 de zile pentru testarea Strava. (9to5Google)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Hackerii au spart baza de date a unui cazino prin intermediul unui termometru de acvariu
Un tânăr de 16 ani, care locuiește cu mama, ar putea fi liderul Lapsus$ – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău