Honor a prezentat primul smartphone pentru piața internațională după desprinderea de Huawei – Cronica de Tehnologie

1. Amazon a deschis un centru de quantum computing la Caltech. Experții spună că Amazon a ales unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a construi tehnologii de quantum computing, aici având acces la o vastă comunitate științifică. (Washington Post)

2. macOS 12 Monterey aduce foarte multe tweak-uri, care îmbunătățesc funcționalitatea sistemului de operare și câteva noutăți importante precum Shortcuts (pentru automatizare) și Low Power Mode. Există și funcții neterminate, precum Universal Control, iar eliminarea suportului pentru procesoarele Intel se face rapid, ceea ce ar putea lăsa utilizatorii device-urilor mai vechi fără multe facilități. (Ars Technica, Review)

3. Kindle Paperwhite Signature Edition ($190) punctează bine prin calitatea ecranului, autonomia de mai multe luni și conexiunea USB-C. Nu toți utilizatorii vor aprecia, însă, ecranul mai mare și lipsa butoanelor fizice. (The Verge, Review)

4. Honor a prezentat primul smartphone pentru piața internațională după desprinderea de Huawei. Honor 50 (€530) include tehnologiile și aplicațiile companiilor americane la care Huawei nu mai are acces. (News.ro)

5. Google anunță Android 12L, un update dedicat dispozitivelor cu ecrane mari, precum telefoanele pliabile și tabletele. Acesta se concentrează pe optimizarea anumitor elemente grafice pentru ecranele mari – de exemplu, meniul Quick Settings va avea două coloane verticale, una pentru switch-uri, alta pentru notificări. (Profit.ro)

6. Un startup dezvoltă personaje digitale pentru viitoarele metaversuri. CEO-ul Soul Machines, Greg Cross, crede că acestea vor reprezenta atât forța de muncă digitală a metaversurilor, cât și avatarurile oamenilor. (The Verge)

7. Două echipe diferite de cercetători chinezi susțin că au atins primatul cuantic – au ajuns la un nivel de performanță imposibil de realizat pentru computerele convenționale. Ambele echipe au avut ca temă construirea unui computer cuantic capabil să calculeze probabilitățile circuitelor cuantice. (Phys)

8. O echipă internațională de oameni de știință a măsurat atmosfera unei planete aflate la o distanță de 340 de ani-lumină. Folosind telescopul de la Gemini Observatory, din Chile, s-a reușit, pentru prima oară, măsurarea cantităților de monoxid de carbon și apă ale unei planete din alt sistem solar. (Phys)

9. Din ce în ce mai multe platforme online adaugă sisteme de verificare a vârstei, menite să țină copiii departe de conținutul nepotrivit. În același timp, din ce în ce mai multe țări, inclusiv din Uniunea Europeană, impun măsuri pentru verificarea vârstei prin furnizarea unui act de identitate. (NY Times)

10. Microsoft spune că vrea să reducă cu 95% consumul de apă al propriilor centre de date până în 2024. În prezent, un centru de date consumă apă cât un oraș cu 30.000 – 40.000 de locuitori. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Piața tabletelor a crescut cu 55.2% YoY în Q1, până la 39.9 milioane de unități – Cronica de Tehnologie
Comisia Europeană le-a interzis propriilor angajați să mai folosească TikTok – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău