Huawei a cerut o întâlnire cu autoritățile române pe tema Memorandumului 5G semnat cu SUA – Cronica dimineții

1. Preşedintele USR, Dan Barna, a precizat, aseară, într-o emisiune la B1 TV, că Alianţa USR-PLUS va susţine pentru Primăria Capitalei candidatul cu cea mai bună poziţie, iar dacă acesta este Nicuşor Dan, nu e nicio problemă. (News.ro)

2. Spania, Portugalia, Slovacia, Italia şi Cehia sunt cele cinci state care ar fi votat împotriva numirii Codruței Kovesi în funcția de procuror șef european. (Adevarul)

3. Huawei a cerut săptămâna trecută o întâlnire cu autoritățile române pe tema acuzațiilor care i se aduc și a Memorandumului 5G semnat cu SUA, dar până acum nu a primit niciun răspuns. (Hotnews)

4. Donald Trump i-ar fi cerut în mod repetat, de opt ori, noului președinte ucrainian, Volodimir Zelensky, să lucreze cu Rudy Giuliani, avocatul său personal, la investigația împotriva fiului lui Joe Biden, fostul vicepreședinte din mandatul lui Obama, posibil contracandidat la alegerile de anul viitor. (WSJ)

5. Un studiu realizat de Roku arată că 2 milioane de case din SUA au renunțat anul acesta la abonamentul de cablu/satelit, trecând la streaming. Studiul mai prognozează că 60 milioane de abonați vor trece la streaming în următorii 5 ani. (FoxBusiness)

6. Oficialii NASA sunt îngrijorați de lipsa tehnologiilor pentru detectarea asteroizilor periculoși pentru Pământ, conform unui mail intern. În august, asteroidul “OK 2019” a fost detectat abia cu câteva zile înainte de a se apropia la 65.000 km de planeta noastră. (BuzzFeed)

7. Google susţine că a construit primul calculator cuantic, care poate efectua operaţii matematice dincolo de abilităţile celor mai multe dintre actualele supercomputere, un moment crucial, anticipat de mult timp de cercetători. Un document elaborat de specialişti Google arăta că procesorul computerului a putut efectua în doar trei minute şi 20 de secunde un calcul care pentru cel mai avansat computer clasic actual, numit „Summit”, ar necesita aproximativ 10.000 de ani. (Hotnews)

8. Facebook a dezvoltat un program, Fashion++, care “vede” îmbrăcămintea din fotografii și sugerează schimbări astfel încât outfitul să fie cât mai adaptat tendințelor actuale. Programul este folosit momentan doar în scopuri academice. (VentureBeat)

9. Urban.ro prezinta cele mai tari expozitii de arta in Europa, din această toamnă. (Link)

10. Un tribunal federal din SUA a stabilit că femeile se pot afișa topless în șase state americane: Utah, Colorado, Wyoming, New Mexico, Kansas și Oklahoma. Decizia vine după ce două adepte ale mișcării #FreeTheNipple au dat în judecată Fort Collins/Colorado pentru dreptul de a se afișa topless în public, spunând că promovează egalitatea între sexe. (Link)

Fotografia dimineții – Luna plina deasupra Londrei în 14 septembrie. Toby Melville. Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Record de cazuri noi în România și SUA – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Angajați Google: compania pune profitul în prim plan în detrimentul valorilor

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău