Huawei este implicat în construirea rețelelor 5G ale operatorilor importanți din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie

1. Huawei este implicat în construirea rețelelor 5G ale tuturor operatorilor importanți din Marea Britanie. Vodafone, spre exemplu, lucrează cu producătorul chinez în cazul a 5 din primele 7 orașe în care va lansa 5G. (The Guardian)

2. Google salvează informațiile despre cumpărăturile online făcute de utilizatorii Gmail. Acestea rămân stocate pe serverele companiei, nefiind șterse odată cu mail-urile. (CNBC)

3. Amazon a cerut aprobarea FCC pentru proiectul Kuiper, care prevede lansarea a 3.236 de sateliți pe orbita joasă a pământului. La fel ca Starlink al celor de la SpaceX, Kuiper va folosiți sateliții pentru a furniza internet. (Bloomberg)

4. Pentru prima oară, un avion a aterizat singur pe o pistă obișnuită și fără ghidarea ILS (Instrument Landing System). Sistemul autonom dezvoltat de o echipă de cercetători germani a aterizat fără pilot și fără ghidare de la sol. (TechCrunch)

5.  Cruise Automation, divizia de automobile autonome a General Motors va primi o investiție de $2.25 miliarde de la SoftBank. În ultimul an, Cruise Automation a primit finanțări de $7.25 miliarde. (Reuters)

6. Samsung a primit de la Apple compensații în valoare de $684 milioane pentru nerespectarea comenzilor de ecrane OLED. Apple a fost nevoită să reducă numărul acestora din cauza cererii sub așteptări pentru modelele de iPhone cu ecran OLED. (BGR)

7. FBI și serviciul pentru emigrări au folosit fotografiile de pe permisele auto ale americanilor pentru a-și antrena sistemele de recunoaștere facială. Cele două agenții au procesat în jur de 641 de milioane de permise din 21 de state. (Washington Post)

8. Un interviu cu CEO-ul Revolut, Nik Storonsky, despre felul în care fintech-ul vrea să devină Amazon-ul sistemului bancar și probleme despre care s-a scris în presă în ultima vreme. (CNBC)

9. Primul update major pentru Windows 10 de anul acesta are un bug care poate afecta conexiunile VPN. De vină este o problemă care oprește funcționarea serviciului Remote Access Connection Manager și afectează VPN-urile configurate ca Always On. (DigitalTrends)

10. Samsung și Vodafone au prezentat prima mașină ce poate fi controlată de la distanță prin 5G. (TelecomsTechNews)

Ți-ar mai putea plăcea
Un hacker necunoscut a sustras cel puțin $4 milioane de dolari din portofelele electronice cu Solana și USDC – Cronica de Tehnologie
NSO Group a blocat temporar mai mulți clienți de la folosirea software-ul său de spionaj – Cronica de Tehnologie