IBM anunță că nu va mai dezvolta, nu va mai face cercetări și nici nu va mai vinde produse din sfera recunoașterii faciale – Cronica de Tehnologie

1. Twitter lucrează la un nou sistem de verificare, pe care utilizatorul îl va putea accesa din pagina de configurare a contului și va fi disponibil în aplicația mobilă. Pentru mai multă transparență, compania va face publice informațiile pe baza cărora emite badge-urile aferente. (TechCrunch)

2. IBM anunță că nu va mai dezvolta, nu va mai face cercetări și nici nu va mai vinde produse din sfera recunoașterii faciale. CEO-ul companiei, care spune că tehnologia crează diviziune și este părtinitoare, cere un dialog amplu legat de recunoașterea facială. IBM nu este un jucător major în această piață, în care rivalul Microsoft a avut mult mai mult succes. (Profit.ro)

3. Peste 140 de oameni de știință din cadrul Chan Zuckerberg Initiative (nonprofitul înființat de Mark Zuckerberg și soția acestuia, Priscilla Chan) îi cer șefului Facebook să aplice politici mai stricte privind informațiile false și incitările la violență din cadrul rețelei sociale. Aceștia spun că politica actuală a Facebook este incompatibilă cu misiunea declarată a Chan Zuckerberg Initiative, aceea de a construi un viitor sănătos și corect, care să includă cât mai mulți oameni. (Washington Post)

4. Abu Dhabi Investment Authority va investi $750 milioane în cea mai valoroasă companie din India, operatorul Reliance Jio Platforms, care-i va aduce o cotă de 1,16%. Reliance însumează deja investiții de aproape $13 miliarde, iar pe lista investitorilor se numără Facebook și, posibil, Amazon. (TechCrunch)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

5. Dezvoltarea navei Starship a devenit principala prioritate a SpaceX, după ce compania a trecut cu succes de prima lansare cu oameni la bord. Starship va fi o navă reutilizabilă, ce va fi folosită atât pentru transportul oamenilor și a echipamentelor pe orbită, cât și pentru călătorii interplanetare. (TechCrunch)

6. Sony trebuie să plătească o amendă de $2.4 milioane (3,5 milioane dolari australieni), după ce a fost găsită vinovată de prezentări înșelătoare și a refuzat returnările jocurilor defecte de PlayStation. (ACCC)

7. Delivery Hero și Takeaway sunt interesați să cumpere Grubhub. Dacă negocierile cu Uber se prelungesc, probabil și din cauza semnelor de întrebare privind avizarea de către autoritățile antitrust a tranzacției, un deal cu o companie europeană ar fi scutit de aceste probleme. (CNBC)

8. Twitter a bătut recordul de download-uri într-o singură zi, pe fondul protestelor din Statele Unite. Conform Apptopia, Twitter a înregistrat miercuri peste 677.000 de download-uri la nivel global, dintre care 140.000 în Statele Unite. (TechCrunch)

9. Google Maps va emite avertizări legate de impactul COVID-19 asupra transportului cu mașina personală și în comun. De exemplu, utilizatorilor li se va aduce aminte să poarte mască în autobuze și vor fi avertizați când circulația normală este modificată din cauza pandemiei. (Profit.ro)

10. În comparație cu celelalte servicii de streaming, HBO Max are o librărie de conținut vastă și de calitate, însă este afectat de lipsa suportului pentru Roku și Fire TV (în special în Statele Unite, unde acestea sunt foarte populare) și are cel mai mare preț. De asemenea, încă nu există suport 4K și HDR. (Cnet)

Ți-ar mai putea plăcea
Boom Technology va prezenta astăzi un supersonic care va zbura de două ori mai rapid decât avioanele comerciale – Cronica de Tehnologie
Uber ia în considerare să livreze medicamente – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău