În 2021 au fost livrate 349 de milioane de PC-uri, cu 14,8% mai mult decât în 2020 – Cronica de Tehnologie

1. În 2021 au fost livrate 349 de milioane de PC-uri, cu 14,8% mai mult decât în 2020, fiind cel mai bun an pentru producători din 2012 până în prezent. Lenovo, HP, Dell, Apple și Acer sunt, în continuare, liderii pieței, Apple înregistrând cea mai mare creștere, 22,1%. (Profit.ro)

2. Consumatorii au cheltuit $170 de miliarde pe aplicații mobile anul trecut, cu 19% mai mult decât în 2020. La nivel global, au fost descărcate 230 de miliarde de aplicații, cu 5% mai mult decât în urmă cu un an. (TechCrunch)

3. Instagram a fost cea mai descărcată aplicație la nivel global în Q4 2021, cu o creștere de 10% QoQ. Este a doua oră în ultimii doi ani când Instagram devansează TikTok în topul descărcărilor, însă TikTok stă mult mai bine pe iPhone. (TechCrunch)

4. Jack Dorsey propune crearea unui fond de suport financiar legal pentru dezvoltatorii Bitcoin. Fondul ar urma să-i sprijine pe aceștia în cazul în care sunt dați în judecată, motiv din care mai mulți dezvoltatori au ieșit recent din afaceri. (CoinDesk)

5. Un nou tip de membrană pentru bateriile litiu-sulf ar putea rezolva problema longevității acestora, conferindu-le o durată de viață de peste 1.000 de cicluri de încărcare – descărcare. Folosind nanofibre de aramidă, specialiștii de la University of Michigan au reușit să limiteze circulația polisulfurii de litiu, astfel încât aceasta să nu se mai acumuleze și să scadă capacitatea bateriei. (TechXplore)

6. SUA au acuzat, pentru prima oară, Iranul de susținerea grupului de hackeri MuddyWater. Conform oficialilor americani, MuddyWater operează cel puțin din 2015 și se subordonează Ministerului Iranian de Informații și Securitate. (The Record)

7. Locket, o aplicație lansată pe 1 ianuarie, care s-a viralizat pe TikTok, a ajuns pe primul loc în App Store. Este o aplicație de photo sharing, care afișează imaginile trimise de prieteni într-un widget, direct pe ecranul principal. (TechCrunch)

8. Twitter a fost deblocat în Nigeria, după ce a fost de acord cu mai multe condiții impuse de autorități, inclusiv deschiderea unui birou local. Nigeria blocase Twitter în urmă cu mai bine de jumătate de an, pe 4 iunie 2021. (Profit.ro)

9. Biofire, o companie din Colorado, dezvoltă arme inteligente, care pot fi folosite doar după autentificarea biometrică a posesorului, care trebuie să-și scaneze amprenta. Alte companii, precum LodeStar Works, vor să folosească tehnologii RFID (radio frequency identification), care să realizeze identificarea prin intermediul unor wearables, precum ceasuri, brățări sau inele. (TechXplore)

10. Coinbase le va oferi propriilor angajați mai multe săptămâni libere anul acesta, ca măsură de protejare a acestora în condițiile unui mediu de lucru intens. Aproape întreaga companie va înceta lucrul pe parcursul a patru săptămâni separate din 2022. (The Block)

Ți-ar mai putea plăcea
Fraudele cu criptomonede sunt estimate să ajungă la $1.36 miliarde în acest an – Cronica de Tehnologie
Google Search își actualizează algoritmul de rankare – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău