În luna august, Google a reușit să atenueze cel mai mare atac DDoS înregistrat vreodată – Cronica de Tehnologie

1. Uniunea Europeană a avertizat miercuri platformele sociale că riscă sancțiuni, dacă nu elimină conținutul ilegal, în contextul conflictului dintre Hamas și Israel. Comisarul european Thierry Breton a făcut referiri directe la X/Twitter, dar și la platformele deținute de Meta, cărora le-a transmis că au 24 de ore pentru a informa Uniunea Europeană în legătură cu modul în care vor stopa dezinformările. (News.ro)

2. Chipset-ul Tensor G3, de la noua serie de smartphone-uri Pixel 8, pare să aibă unele probleme, existând situații în care se încălzește mai mult decât este normal. Altfel, micile upgrade-uri aduse de Google, printre care se numără funcțiile de editare a fotografiilor cu ajutorul AI-ului, senzorul de temperatură și Face Unlock pentru plăți, sunt binevenite. (The Verge, review)

3. Autentificarea fără parolă, folosind passkeys, a devenit modalitatea implicită de logare în conturile Google. De acum înainte, compania va încuraja utilizatorii să se logheze cu passkeys (prin recunoaștere facială, amprentă sau un cod) în locul vechilor parole, care vor rămâne, însă, disponibile pentru cei care le preferă. (Profit.ro)

4. În luna august, Google a reușit să atenueze cel mai mare atac DDoS înregistrat vreodată. Cu 398 de milioane de cereri pe secundă, acesta a fost de opt ori mai amplu decât precedentul deținător al recordului și a fost posibil din cauza unui bug de HTTP/2. (The Record)

5. Industria de AI va ajunge să consume între 85 și 134 terawați-oră de electricitate în fiecare an, conform unui studiu realizat la Școala de Afaceri și Economie din Amsterdam. Asta înseamnă că, până în 2027, nișa va avea un consum cât o țară precum Olanda. (BBC)

6. Sony va lansa o nouă versiune de PS5 în noiembrie. Aceasta va fi mai mică și mai ușoară, va avea 1TB stocare internă, iar versiunea cu disc va folosi o unitate detașabilă. Versiunea digitală va costa $450, iar cea cu disc $500. (Profit.ro)

7. Adobe a prezentat un instrument experimental, care îmbunătățește calitatea GIF-urilor și a filmărilor video cu ajutorul AI-ului. Project Res-Up folosește tehnologia de supraeșantionare bazată pe difuzie, pentru a crește rezoluția și a îmbunătăți detaliile și claritatea imaginii. (The Verge)

8. Pixel Watch 2 ($350) este, per ansamblu, un smartwatch mai bun decât modelul anterior, cu o autonomie care chiar ține toată ziua. Din cauza designului, însă, ecranul rămâne în continuare expus, fiind deja spart accidental de jurnaliștii care l-au testat. (The Verge, review)

9. Sony va lansa luna aceasta un serviciu de streaming pentru jocurile de PlayStation 5, care va fi disponibil în Europa din data de 23. Acesta va putea fi folosit de cei care plătesc abonamentul PlayStation Plus Premium, dar va include un număr limitat de jocuri. (Profit.ro)

10. Apple a cheltuit între $200 și $250 de milioane pentru a produce filmul lui Martin Scorsese „Killers of the Flower Moon”, în care joacă, printre alții, Leonardo DiCaprio (care a primit cel puțin $25 de milioane) și Robert De Niro. Filmul, care va intra pe Apple TV+ la cel puțin 45 de zile după debutul în cinematografe, este una din primele mari producții de cinema, pentru care Apple are buget de $1 miliard pe an. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
China este țara care testează cele mai multe mașini autonome din lume – Cronica de Tehnologie
Studiu: 9 din 10 aplicații de sănătate colectează date personale – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău