În medie, americanii își petrec 12 ani din viață folosind smartphone-ul – Cronica de Tehnologie

1. Uniunea Europeană a decis, în cele din urmă, că iMessage nu are o cotă suficient de mare de piață pentru a constitui un gatekeeper. Drept urmare, Apple nu este nevoită să deschidă accesul la propria platformă pentru alte soluții de comunicare. (Profit.ro)

2. În medie, americanii își petrec 12 ani din viață folosind smartphone-ul. Asta se traduce prin aproximativ 70 de zile pe an, 6 zile pe lună sau 4 ore și 37 de minute pe zi. (MedicalXpress)

3. Nvidia a lansat un chatbot pentru PC, care funcționează local. Printre altele, utilizatorul îi poate furniza un document sau un link către un clip de pe YouTube și să-i ceară un rezumat sau să caute un anumit pasaj dintr-o filmare. (Profit.ro)

4. Un grup de hackeri pro-Palestina a atacat cu malware inginerii israelieni înaintea masacrului din 7 octombrie. Botezat Blackatom, atacul în cauză s-a remarcat printr-un nivel mult mai mare de sofisticare față de atacurile obișnuite ale hackerilor care au legături cu Hamas. (Bloomberg)

5. Actualul premier polonez spune că are dovezi care arată că guvernul anterior a folosit spyware-ul Pegasus împotriva unui mare număr de victime, fără să facă publice numele acestora. Conform nonprofitului Citizen Lab, vizați ar fi fost opozanții vechiului regim. (AP)

6. Sute de conturi Microsoft Azure sunt atacate de hackeri necunoscuți. O parte dintre acestea aparțin unor directori executivi, de unde se încearcă sustragerea de date sensibile și active financiare. (ArsTechnica)

7. Un judecător american a decis că OpenAI va trebui să se apere în tribunal față de acuzațiile conform cărora și-a antrenat AI-ul procesând cărți protejate prin drepturile de autor fără a avea acordul. Același judecător a respins, pe de altă parte, o serie de alte acuzații, inclusiv pe cele privind încălcarea legislației Digital Millennium Copyright. (Bloomberg)

8. Sam Altman crede că Emiratele Arabe Unite ar putea servi drept teren de testare a legilor care ar trebui să guverneze inteligența artificială și, mai apoi, pentru a dicta reglementările globale. Șeful OpenAI a făcut comentariul pe fondul campaniei prin care compania încearcă să atragă din Orientul Mijlociu finanțe pentru dezvoltarea cipurilor de AI. (Bloomberg)

9. Waymo a lansat un update de software pentru mașinile sale autonome, după ce două dintre acestea s-au înfipt în aceeași camionetă remorcată. Accidentele au avut loc în Phoenix, Arizona și sunt caracterizate de companie drept minore, deoarece nimeni nu a fost rănit. (TechCrunch)

10. Microsoft plănuiește o schimbare de strategie în ceea ce privește jocurile de Xbox, având în plan să lanseze unele dintre acestea pe console rivale, precum pe PS5 și Switch. Compania încearcă, astfel, să atragă mai mulți abonați pentru serviciul Xbox Game Pass, a cărui creștere a încetinit în ultimii ani. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Hackerii ruși derulează o campanie phishing prin care încearcă să preia controlul conturilor unor influenceri – Cronica de Tehnologie
Apple ia în calcul dezvoltarea roboților de casă – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău