În România „nu a existat și nu există un sistem integrat de identificare a donatorului și a primitorului de organe” – Cronica dimineții

1. Comitetul Executiv al PSD a decis aseară restructurarea Guvernului. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că s-a decis să se meargă pentru un vot în Parlament, care să valideze restructurarea. (News.ro)

2. În România „nu a existat și nu există un sistem integrat de identificare a donatorului și a primitorului care să poată identifica fiecare donare și fiecare dintre organele și primitorii asociate acesteia, respectiv trasabilitatea în toate etapele lanțului de la donare la transplant sau distrugere” – este una dintre concluziile raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătății la Agenția Națională de Transplant. (Hotnews)

3. Procurorii generali din 48 de state americane, plus D.C. și Puerto Rico, au lansat o investigația împotriva celor de la Google. Ancheta se va concentra pe poziția dominantă pe piața de publicitate online și pe protecția datelor personale. (Reuters)

4. Ministrul pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut ieri o convorbire telefonică cu omologul său britanic, Cristopher Pincher, care i-a dat asigurări că ”drepturile cetăţenilor români vor fi respectate, inclusiv în contextul materializării scenariului unui Brexit fără acord”. (News.ro)

5. Arabia Saudită își propune să îmbogățească uraniu în viitor pentru alimentarea programului de energie nucleară pe care îl are în plan, a declarat noul ministru al Energiei, prințul Abdulaziz bin Salman, remarcând că este vorba despre un pas sensibil care ar putea complica implicarea companiilor americane în proiect. (Profit.ro)

6. ANAF a anunţat finalizarea procesului de restituire a taxei auto pentru toţi contribuabilii români care au depus documentaţii complete, astfel că, din 2017 până în prezent, Fiscul a restituit în total 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri aprobate. (News.ro)

7. Amazon are în plan să angajeze peste 30.000 de persoane, în SUA, până la începutul anului viitor. Compania are 650.000 angajați în întreaga lume. (AP)

8. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vrea să instaleze 18 stații de încărcare pentru mașinile electrice pe autostrăzile A1 și A2. (Automarket)

9. În această vară, șase plaje de pe coasta de nord vest a Franței au fost închise din cauza algelor. Când se descompun, acestea lasă în urmă un gaz toxic ce poate fi fatal pentru oameni. (TheGuardian)

10. Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a distribuit școlilor din sectorul său calendare pe care apare caricatura sa și o poezie motivațională prin care îi îndeamnă pe copii să urmeze calendarul, iar astfel au șanse să devină primar. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Proteste la Haga, în Olanda, împotriva tehnologiei 5G. Pe sticker scrie “ Nu sunt un porcușor de Guineea”. Michel Porro/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Primăria Capitalei va aloca încă 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului
PSD a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău