În ultimii 25 de ani, Huawei a primit de la statul chinez beneficii de aproximativ $75 miliarde – Cronica de Tehnologie

1. În ultimii 25 de ani, Huawei a primit de la statul chinez beneficii de aproximativ $75 miliarde, bani care au ajutat-o să ajungă una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume. Cea mai mare parte a asistenței, $46 miliarde, a venit sub forma împrumuturilor de la stat. (WSJ)

2. Samsung investește $116 miliarde de dolari în litografia EUV (extreme ultraviolet), un proces de miniaturizare a cipurilor. În același timp, compania coreeană organizează mai multe forumuri în marile orașe ale lumii, pentru a convinge potențialii clienți de avantajele tehnologiei. Samsung vrea să depășească liderul actual al pieței, compania taiwaneză TSMC. (Bloomberg)

3. Un cercetător în domeniul securității cibernetice a descoperit o vulnerabilitate în aplicația de Android a Twitter care i-a permis să asocieze 17 milioane de numere telefon cu conturile utilizatorilor. Twitter spune că lucrează ca acest lucru să nu se mai întâmple vreodată. (TechCrunch)

4. Un studiu Gallup arată că, deși încurajează folosirea instrumentelor digitale moderne în clasă, cadrele din învățământ nu le cunosc foarte bine. Despre cele mai multe metode digitale folosite în clasă nu există cercetări care să susțină că ar ajuta cu adevărat elevii. (Technology Review)

5. Grupul chinez de hackeri APT20, cunoscut pentru legăturile cu Guvernul de la Beijing, a reușit să treacă de măsurile de securitate 2FA (two-factor authentication), o arată chiar cele mai recente atacuri ale acestora asupra infrastructurilor guvernamentale și a unor furnizori de internet. (ZDNet)

6. Mai multe facultăți din Statele Unite monitorizează prezența la oră a elevilor folosind o aplicație care-i localizează pe aceștia prin intermediul smartphone-urilor și notează absențele. Aplicația se numește Spotter și apelează la tehnologia iBeacon, lansată de Apple în 2013. (WashingtonPost)

7. Pentru al patrulea trimestru consecutiv, iPhone XR a fost cel mai bine vândut smartphone la nivel global. În Q3 2019, acesta a reprezentat mai bine de un sfert din vânzările Apple. Într-un top 10 realizat de CounterPoint Research, acesta este urmat de două modele Samsung din seria Galaxy A. (CounterPoint Research)

8. Twitch și YouTube au pierdut 2% respectiv 1% în 2019 din cota de piață, creșteri de 2% având în acest an Facebook Gaming și Mixer. Cu 87 milioane ore, cel mai popular streamer a fost Tfue. (StreamElements)

9. Ruangguru, o platformă de educație din Indonezia, a primit o finanțare de $150 milioane. Aceasta este folosită de 15 milioane de studenți și 300.000 profesori. (TechInAsia)

10. Comcast, care se pregătește de lansarea propriul serviciu de video streaming, se află în negocieri avansate pentru achiziția Xumo, companie care deține un serviciu de streaming gratuit, monetizat cu reclame. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
18 țări au prezentat „primul acord internațional privind modul de protejare a inteligenței artificiale de actorii negativi” – Cronica de Tehnologie
China vrea să înființeze o agenție guvernamentală care să centralizeze supravegherea și controlul datelor digitale – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău