Incendiile devastează Padurea Amazoniană – Cronica serii

1. Mii de incendii devastează în prezent Pădurea Amazoniană din Brazilia și Venezuela, stabilind un record pentru ultimul deceniu. Datele obţinute prin satelit demonstrează o creştere cu 85% a incendiilor faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018. (News.ro)

2. Ana Birchall a fost schimbată de la Ministerul Justiției, în locul ei fiind propusă Dana Gârbovan. Ana Birchall va prelua portofoliul de vicepremier pentru Parteneriate strategice, Iulian Iancu va fi vicepremier pentru Economie, Mihai Fifor va fi ministru plin la Interne, iar Șerban Valeca va prelua Educația. (Hotnews)

3. Avocatul Poporului cere prefectului de Bucureşti să atace în contencios hotărârea Consiliului General privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe străzile oraşului. Avocatul spune că ridicarea acestor autoturisme nu poate fi dispusă de către poliţiştii locali, ci numai de poliţiştii rutieri. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Mark Zuckerberg a vândut acțiuni Facebook în valoare de $296 milioane în august. (Business Insider)

4. În cel de-al doisprezecelea weekend de proteste, organizatorii mitingurilor din Hong Kong au anunțat că vor realiza un lanț uman lung de 33 de km. (Link)

5. China a anunțat că va impune tarife suplimentare pe importuri americane în valoare de $75 miliarde. Decizia vine ca răspuns la tarifele impuse de SUA pentru importuri din China în valoare de $300 miliarde. (WSJ)

6. Migrația dinspre Uniunea Europeană către Marea Britanie a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii șase ani, în perioada 1 aprilie 2018-31 martie 2019. (Profit.ro)

7. Senatorul PSD Nicolae Marin a anunţat că demisionează din partid şi din funcţia de chestor al Senatului. (News.ro)

8. Vânzările de automobile electrice la nivel global au crescut în primele șase luni ale anului cu 92%, ajungând la un nivel de 765.000 de unități. (Profit.ro)

9. Huawei Technologies anticipează că restricțiile din partea SUA vor reduce veniturile anuale ale diviziei de dispozitive pentru consumatori cu circa $10 miliarde. (Profit.ro)

10. Designerul Marc Jacobs și Ohio State University se luptă pentru a înregistra marca pe cuvântul “the”. (Quarz)

Fotografia serii – Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, în vizită la președintele Franței, Emmanuel Macron. Christophe Petit Tesson/Pool via AP:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Justiția interzice adunările publice din piețe sau de lângă instituții dacă nu sunt declarate în prealabil
Cronica serii – Viktor Orban: de 100 ani Romania nu stie ce sa faca (,) cu cei peste 1 milion de maghiari

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău