Începe CES 2020 – Cronica de Tehnologie

1. Mâine, în Las Vegas, începe cel mai important târg de consumer electronics, CES 2020. Printre tehnologiile și tendințele care vor domina ediția din acest an se așteaptă să fie 5G-ul, streaming-ul video și de jocuri, dispozitivele mobile, consolele de gaming și, ca în fiecare an, televizoarele. (The Verge)

2. Samsung va organiza un eveniment Unpacked pe 11 februarie, eveniment la care se așteaptă să fie prezentată noua serie Galaxy S11 (care s-ar putea să numească, de fapt, S20), dar și un al doilea smartphone pliabil, probabil mai ieftin decât Galaxy Fold. (Profit.ro)

3. Statele Unite limitează exportul tehnologiilor de inteligență artificială, acesta fiind posibil doar în urma obținerii unei licențe speciale. Singura excepție este Canada. Sunt vizate de noua lege algoritmii de inteligență artificială aferenți senzorilor, sateliților, dronelor și a altor produse care pot avea aplicații militare. (Reuters)

4. Cambridge Analytica, care a afectat 87 milioane de profiluri de Facebook, a fost doar o parte a unei campanii de manipulare mult mai ample, în care au fost implicate guverne și agenții de informații din 68 țări, reiese din peste 100.000 de documente publicate pe un cont anonim de Twitter. (The Guardian)

5. Agenția de informații britanică GCHQ investighează o problemă apărută în luna august la Bursa din Londra. Problemele, puse atunci pe seama unei defecțiuni tehnice, ar putea fi, în fapt, rezultatul unui atac cibernetic. (WSJ)

Bonus: Veniturile generate de jocurile mobile în preajma Crăciunului au crescut anul acesta cu 8%, ajungând la $210 milioane. Veniturile jocurilor mobile au reprezentat în această perioadă 76% din toți banii cheltuiți în și pentru jocuri. (VentureBeat)

6. Pentru prima oară, numărul de utilizatori noi de Instagram din Statele Unite a crescut cu mai puțin de 10%. Instagram a crescut în 2019 cu 6,7%, față de 10,1% cât a fost rata de creștere în 2018. Se așteaptă ca trendul descendent să continue și în următorii ani. (eMarketer)

7. Snapchat a cumpărat AI Factory, un startup ucrainean de computer vision, cu $166 milioane. AI Factory a dezvoltat o facilitate, numită Cameos, care creează din selfie-uri animații ce pot fi include în clipuri video. Este de așteptat ca Snapchat să adauge în curând această funcție. (TechCrunch)

8. Industria de gaming a crescut cu 4% în 2019, înregistrând venituri de $120.1 miliarde. Cu $64.4 miliarde, jocurile mobile au reprezentat și anul trecut cea mai valoroasă categorie. Doar Fortnite, al celor de la Epic, a câștigat $1.8 miliarde anul trecut. (Profit.ro)

9. TikTok susține că, în ciuda acuzațiilor de cenzură și spionaj în favoarea Chinei, nu a primit nicio cerere în acest sens din partea Guvernului de la Beijing. În schimb, cele mai multe cereri de acces la informații și pentru eliminarea conținutului au venit din India și Statele Unite. (The Verge)

10. Un fost executiv Google, angajat pentru a promova respectarea drepturilor omului în China, acuză gigantul american că l-a forțat să-și dea demisia anul trecut pentru că a promovat aceleași principii în interiorul companiei. (Washington Post)

Ți-ar mai putea plăcea
ChatGPT are, mai nou, o funcție de image recognition – Cronica de Tehnologie
Microsoft negociază cumpărarea Nuance Communications, companie care dezvoltă tehnologii din sfera inteligenței artificiale – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău