Intel a făcut publice, dintr-o eroare, specificațiile tehnice pentru procesoarele din a 13-a generație – Cronica de Tehnologie

1. Simultan cu iOS 16, Apple a lansat update-uri de securitate pentru iOS, iPadOS și ultimele două versiuni de macOS. În total, au fost reparate opt vulnerabilități 0-day, care erau folosite în atacuri încă de la începutul anului. (Bleeping Computer)

2. Tencent a câștigat în prima jumătate a anului $2.6 miliarde din jocuri mobile, acaparând aproape 10% din piața de gaming de $27 de miliarde. În total, compania chineză a avut venituri din aplicații de aproximativ $4.4 miliarde. ByteDance a câștigat în aceeași perioada $1.3 miliarde din aplicații. Asta în condițiile noilor reglementări stricte impuse de Beijing. (SCMP)

3. Intel a făcut publice, dintr-o eroare, specificațiile tehnice pentru procesoarele din a 13-a generație. Modelul de top va fi Core i9 13900K, cu 24 de nuclee, 32 de fire de execuție și o frecvență maximă de 5,4GHz. (The Verge)

4. Microtranzacțiile din SUA s-au scumpit în luna iulie cu 40% YoY în cazul App Store și cu 9% YoY în cazul Google Play. Se pare că în cazul ecosistemului Apple procentul mai mare al scumpirii vine din cauza creșterii costului pe instalare (eCPI), care la rândul ei ar fi fost determinată de introducerea ATT (App Tracking Transparency). (Apptopia)

5. Google și Institutul Național de Standarde și Tehnologie al SUA au semnat un acord de colaborare în scopul cercetării și dezvoltării de noi nanotehnologii și semiconductori. Cu ajutorul experților din cadrul mai multor universități, vor fi dezvoltate 40 de noi designuri pentru cipuri sub licență open-source, ceea ce le va face mai accesibile pentru cercetare. (ZDNet)

6. Meta anunță Community Chats, o nouă formă de comunicare pentru grupurile de Facebook și cele din Messenger. Cu influențe evidente de la Discord, comunicațiile din cadrul marilor grupuri de discuții vor putea fi mai bine organizate și controlate prin așa-numite categorii create în funcție de conținut (audio, video etc.) și topic. Participanții pot urmări categoriile de discuții de care sunt interesați, evitând astfel „zgomotul” subiectelor care nu sunt de interes. (Profit.ro)

7. Amazon a prezentat o nouă versiune entry-level de Kindle (de la €98 cu reclame sau de la €110 fără reclame), care va fi disponibilă de la 1 octombrie. Aceasta beneficiază de atâtea upgrade-uri (ecran cu 300ppi, USB-C, 16GB stocare, încărcare în două ore și până la 6 săptămâni autonomie), încât nu prea se mai justifică achiziționarea unui model mai scump. (News.ro)

8. Abonații Twitter Blue primesc acces la noua secțiune Spaces, unde pot găsi și podcast-uri. În noua secțiune, disponibilă deocamdată doar pe iPhone, podcast-urile coexistă cu restul sesiunilor audio înregistrate sau live. (Engadget)

9. China acuză NSA de atacuri cibernetice împotriva uneia dintre universitățile de top ale țării, de unde ar fi furat date. TAO, o echipă de hackeri de elită din cadrul agenției, ar fi pătruns în cadrul rețelei Universității Politehnice din Xi’an după ce a interceptat datele de logare folosite pentru conexiunile de distanță. SUA au spus anterior că această universitate dezvoltă tehnologii militare în colaborare cu armata chineză. (Gizmodo)

10. Apple va lansa o funcție care va optimiza încărcarea iPhone-urilor, vizând perioadele în care rețeaua electrică folosește surse sustenabile. Aceasta se va numi Clean Energy Charging și va fi lansată în Statele Unite printr-un update de iOS, care va fi disponibil cândva anul acesta. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
O celulă solară din material textil ultra ușor, care poate transforma orice suprafață într-o sursă de energie, a fost creată de inginerii de la MIT – Cronica de Tehnologie
Din 2000 până acum, Apple a obținut 248 de brevete pe zona auto – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău