Intel a prezentat un instrument care depistează deepfake-urile de pe internet – Cronica de Tehnologie

1. Mai multe sute de angajați Twitter au postat mesaje de despărțire pe canalele interne de comunicare și și-au prezentat demisia după ultimatumul lui Elon Musk. Noul proprietar al companiei le dăduse acestora de ales între a munci într-un regim „hardcore” pentru „Twitter 2.0” și a pleca. (The Verge)

2. Meta a penalizat și concediat cel puțin 24 de angajați și contractori care au abuzat de un instrument intern de recuperare a conturilor. Unii dintre aceștia ar fi acceptat mită pentru a oferi acces la conturile de Facebook. (News.ro)

3. Peste o treime dintre profesioniștii în securitate cibernetică chestionați în cadrul unui sondaj au spus că firma la care lucrează a pierdut mai mulți în urma atacurilor cu ransomware derulate în timpul weekend-urilor și a sărbătorilor. Hackerii încearcă să profite de relaxarea din aceste perioade, în care întâmpină o rezistență mai mică. (Cybereason)

4. Intel a prezentat un instrument care depistează deepfake-urile de pe internet. FakeCatcher analizează în timp real circulația sanguină în pixelii filmărilor, iar compania pretinde că are o acuratețe de 96%. (VentureBeat)

5. Facebook va elimina mai multe informații din profilurile utilizatorilor începând cu 1 decembrie. Vor dispărea adresele, orientările religioase, opiniile politice precum și câmpul Interested, care exprimă orientarea sexuală. (Profit.ro)

6. Google a început să implementeze noutățile anunțate în urmă cu două luni pentru Maps, Search și Shopping. Printre altele, motorul de căutare poate fi folosit pentru a găsi restaurantele care oferă un anumit fel de mâncare, iar Maps oferă o nouă funcție de căutare vizuală, numită Live View, bazată pe AR și disponibilă în câteva dintre marile metropole ale lumii. (TechCrunch)

7. Managerii Google trebuie să eticheteze drept „low performers” 6% dintre angajații companiei, adică aproximativ 10.000 de oameni. Anterior, în sistemul de evaluare al companiei doar 2% dintre angajați trebuiau incluși în această categorie. (The Information)

8. WhatsApp lansează un director de companii, pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a găsi firme căutând după nume sau plecând de la domeniul activității. Acesta este legat de funcțiile de comerț electronic ale platformei și este disponibil, în prima fază, în Marea Britanie, Indonezia, Columbia, Mexic și Brazilia. (Profit.ro)

9. Monedele deținute de FTX valorează acum doar $659,000, se arată în actele depuse pentru cererea falimentului. „Niciodată în cariera mea nu am văzut un eșec atât de complet al controalelor corporative și o absență a informațiilor financiare demne de încredere”, spune actualul CEO interimar, John J. Ray. (News.ro)

10. Ticketmaster anulează vânzarea biletelor pentru viitorul turneu Taylor Swift. Compania spune că există o cerere extraordinar de mare și că nu are suficiente bilete. Serviciul s-a confruntat cu probleme de funcționare marți, când a vândut peste 2 milioane de bilete la concertele Taylor Swift. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Alphabet renunță la Loon, divizia care vroia să vândă servicii de internet folosind baloane – Cronica de Tehnologie
Oamenii de știință au creat o serie de roboți capabili să învețe singuri și să se adapteze – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău