Intel: În prezent nu există suficientă putere de procesare pentru a facilita funcționarea unui metavers – Cronica de Tehnologie

1. Grupuri de hackeri susținute de China, Coreea de Nord, Iran și Turcia derulează atacuri folosind vulnerabilitatea serverelor Apache, Log4j. Experții în securitate avertizează că efectele acestor atacuri ar putea fi resimțite vreme de mai mulți ani. (WSJ)

2. Apple a eliminat de pe propriul site toate referințele la sistemul de scanare CSAM (ce încearcă să identifice imaginile care dovedesc abuzarea minorilor). Pentru a nu da frâu liber interpretărilor, compania americană a ieșit cu un comunicat în care spune că planurile sale pentru sistemul CSAM nu s-au schimbat. (MacRumors)

3. Project Zero, divizia de securitate cibernetică a Google, a publicat o analiză detaliată a modului în care funcționa exploit-ul NSO de iPhone. Folosind iMessage ca poartă de intrare, metoda companiei israeliene era de tip zero-click, adică nu avea nevoie de o acțiune anume a utilizatorului pentru a se propaga. (Project Zero)

4. Homeland Security a lansat un program de recompense pentru hackerii care descoperă vulnerabilități în sistemele sale. “Hack DHS” prevede recompensarea hackerilor cu între $500 și $5.000 pentru fiecare vulnerabilitate descoperită. (The Record)

5. Area 120 a lansat Qaya, un serviciu care le permită creatorilor de conținut din SUA să-și deschidă magazine online prin care să vândă produse direct urmăritorilor. Produsele pot fi integrate și în diverse servicii de ecommerce Google, de la Google Shopping la YouTube Merch Shelf. (TechCrunch)

6. Banda de fitness Halo View de la Amazon este accesibilă ($80) și ușor de folosit, însă are foarte multe probleme. Activitățile nu sunt măsurate corect, aplicația nu merge bine, iar interpretarea emoțiilor pe baza vocii este pur și simplu bizară și, de multe ori, greșită. (The Verge, Review)

7. Intel spune că, în prezent, nu există suficientă putere de procesare pentru a facilita funcționarea unui metavers. Compania americană crede că pentru acesta ar fi nevoie de o mie de ori mai multă putere de procesare decât există în prezent. (The Verge)

8. Oppo a prezentat smartphone-ul pliabil Find N. Acesta are un ecran principal de 7,1 inch și unul secundar de 5,49 inch. Device-ul are la bază chipset-ul Snapdragon 888, 8/12GB RAM, 256/512GB SSD, trei camere foto (2x zoom optic) și o baterie de 4.500mAh. Cea mai ieftină versiune va costa $1.200, mult sub ceea ce au cerut până acum Samsung și alții. (Profit.ro)

9. Parlamentul European a aprobat Digital Markets Act. Legea vizează în mod special giganții din tehnologie și are aplicare pentru multe din activitățile acestora, de la sisteme de cloud computing la asistenți virtuali. Pentru nerespectare, sunt prevăzute amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. (Reuters)

10. Ochelarii Ray-Ban Stories primesc suport pentru Facebook Messenger printr-un update de software. Utilizatorii pot trimite și primi mesaje, pot realiza apeluri audio și pot comanda citirea mesajelor. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a făcut publică data de lansare pentru Android 11, din greșeală – Cronica de Tehnologie
Calitatea fotografiilor făcute de iPhone 12 Pro Max este comparabilă cu cea obținută de camere cu senzori de patru ori mai mari – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău