Interfață creier-computer care decodează în timp real cuvintele din semnalele transmise de creier – Cronica de Tehnologie

1. O echipă de cercetători de la Universitatea din California, finanțată de Facebook Reality Labs, a dezvoltat o interfață creier-computer care decodează în timp real cuvintele din semnalele transmise de creier. Tehnologia, care ar putea reprezenta o soluție pentru cei care și-au pierdut abilitatea de a comunica, este de interes pentru Facebook în direcția construirii unor ochelari avansați de realitate augmentată. (Ieee Spectrum)

2. Un email anonim a dus la arestarea unui suspect în cazul atacului suferit de Capital One, care a afectat peste 100 de milioane de americani și cetățeni canadieni. Expeditorul a furnizat un link către un cont de GitHub unde erau stocate date furate de pe serverele companiei. Posesorul contului s-a dovedit a fi un fost angajat Amazon, companie care furnizează serviciile cloud folosite de Capital One. (Bloomberg)

3. Jocul original ‘Doom’ este disponibil pe smartphone-urile cu Android și iOS, precum și pe consolele PS4, Xbox One și Switch. Jucătorii își pot inclusiv încărca salvările făcute în versiunea clasică. (Engadget)

4. Amazon va lansa cât de curând în India un serviciu online de livrări pentru mâncare. Amazon și partenerul său local, Catamaran, au început deja să facă angajări pentru viitorul business care încă nu a fost anunțat oficial. (Reuters)

5. Telegram a lansat un update care include un fix pentru un hack realizat prin intermediul voicemail-ului, care a făcut victime în special în rândul politicienilor din Brazilia. Voicemail-ul în acest caz este un mesaj vocal care conține un cod unic folosit (ca alternativă la codul trimis prin SMS) în procesul de configurare a unui cont nou. (ZDNet)

6. Sony și LG au înregistrat performanțe slabe în Q2 în ceea ce privește vânzările de smartphone-uri. Veniturile LG Mobile au scăzut de la an la an cu 21,3%, în vreme ce divizia Electronics Products & Solutions a Sony a avut venituri mai mici cu 15% decât în urmă cu un an. (AndroidPolice)

7. Cu $252.26 milioane obținute în ultimul trimestru, veniturile Nintendo au scăzut cu 10% față de anul trecut. În aceeași perioadă, Nintendo a vândut 2.1 milioane de console. (Reuters)

8. Microsoft va închide Skype for Business Online pe 31 iulie 2021. Clienții Office 365 vor fi trecuți automat pe Teams, platforma de comunicații care concurează cu Slack. (ZDNet)

9. Google a lansat o nouă versiune de Android Auto (aplicația pentru mașini), care aduce în primul rând o nouă interfață. Aplicația de smartphone cu același nume nu va mai fi actualizată, iar funcțiile acesteia vor fi mutate în cadrul modului Drive al Google Assistant. (The Verge)

10. Experții de la Project Zero, echipa Google care caută și avertizează cu privire la vulnerabilitățile software, a descoperit 6 bug-uri de iMessage care facilitează atacuri asupra dispozitivelor Apple. Patru dintre acestea duc la executarea de la distanță a codului și pot fi declanșate prin mesaje formatate într-un anumit fel. Detaliile tehnice nu au fost făcute publice deoarece Apple nu a reușit să le repare complet prin cel mai recent update de iOS. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Rusia le-a interzis oficialilor și angajaților guvernamentali să mai folosească iPhone-uri – Cronica de Tehnologie
SUA: Anul trecut a fost înregistrată prima tentativă de atac cu o dronă asupra infrastructurii energetice a țării – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău