Iohannis a vorbit cu Boris Johnson despre drepturile românilor din Marea Britanie – Cronica dimineții

1. Preşedintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu premierul britanic Boris Johnson, discutând şi despre aspecte legate de Brexit. Iohannis a transmis că prioritatea majoră a ţării noastre este protejarea drepturilor românilor din Marea Britanie. (News.ro)

2. Dan Barna, liderul USR, s-a delimitat de Rusia și China și a declarat că, dacă va fi președinte, România va avea cu aceste două țări ”doar relații diplomatice funcționale”. Președintele USR a corectat astfel declarațiile făcute vineri, la Suceava, unde a spus că România trebuie să dezvolte relații economice cu cele două țări și că ”nu are o problemă” cu investițiile pe care Rusia și China le-ar face în România. (Link)

3. Emmanuel Macron insistă cu ideea apropierii Rusiei de Europa, liderul de la Elysee propunând, la o reuniune cu ambasadorii străini, o „regândire a relaţiilor“ cu Moscova. (Adevarul)

4. Bursa românească a câștigat ieri peste 2 procente, pe volume sporite, și atinge un nou maxim post-criză. (Profit.ro)

5. Amenzile pentru apeluri false la 112 au fost mărite de 5 ori. Amenda maximă este acum de 5.000 lei. (StirileProtv)

6. Anthony Levandowski, inginerul care a plecat de la Wayno/Google pentru a-și fonda propria companie de mașini autonome, Otto, a fost acuzat de furt intelectual de procurorii americani. Levandowski a vândut Otto, imediat după înființare, celor de la Uber, pentru aproape $700 milioane. (NYTimes)

7. Doar 37% dintre americanii pâna în 35 de ani dețineau acțiuni ale unor companii listate pe bursă, anul trecut. În 2001 procentul era 55%. (Link)

8. Regiunea Madridului a fost lovită de o furtună puternică luni seara. S-au format torenți de apă ce au luat mașinile de pe strazi. (Video)

9. Un teren de aproape 64 de hectare, situat pe dealurile Hollywood-ului, lângă Los Angeles, scos la vânzare pentru $1 miliard, a fost vândut cu $100.000 plus preluarea datoriilor de $200 milioane. (TheGuardian)

10. Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2, pe americanca Nicole Gibbs. Este pentru prima oară în ultimii 3 ani când Simona se califică în turul 2 la Openul american. Detalii în Cronica Sportivă.

Fotografia dimineții – Taylor Swift face selfiuri cu fanii la MTV Video Music Awards. Charles Sykes/Invision/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Socialiștii câștigă alegerile din Spania
Dăncilă: Ce s-a întâmplat în 10 August cred că „seamănă cu o lovitură de stat” – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău