Iohannis: PNL va fi principalul partid al unei coaliţii care va guverna România mult mai bine – Cronica dimineții

1. Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor că au o echipă de oameni competenţi şi pregătiţi să îşi asume guvernarea. Iohannis a mai spus că PNL va fi principalul partid al unei coaliţii care va guverna România mult mai bine şi mult mai mult timp, precizând că liberalii trebuie să fie pregătiţi să intre la guvernare în orice moment. (News.ro)

2. Secretarul de Stat Mike Pompeo a acuzat Iranul că s-ar afla în spatele atacului cu drone asupra instalațiilor petroliere saudite. (WSJ)

3. Dacian Cioloș acuză voalat publicația Politico că i-ar fi reprodus incorect o declarație despre candidatul francez Sylvie Goulard. Cioloș susține că a discutat cu Sylvie Goulard despre rezultatele anchetei făcute de Parlamentul European în cazul său și că acolo lucrurile au fost lămurite. Mai spune că așteaptă lămuriri și de la autoritățile franceze despre candidatul francez și acuzațiile care i se aduc. (Hotnews)

4. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că Sri Lanka a eliminat rujeola. Este a patra țară din Asia de Sud-Est unde se atinge acest obiectiv. (Link)

5. Italia a primit 82 de migranți, blocați de o săptămână pe vasul care îi recuperase. Ministrul Culturii a scris ca această acceptare a migranților reprezintă sfârșitul propagandei lui Salvini, fostul ministru de Interne și liderul partidului de extremă dreapta, Liga Nordului. (Politico)

6. Agenția americană pentru mâncare și medicamente a aprobat primul medicament pentru alergiile la alune ale copiilor. (CNN)

7. British Airways a început să trimită e-mailuri pasagerilor îndemnându-i să-şi anuleze călătoriile, cu două săptămâni înaintea unei alte greve a piloților, din 27 septembrie. (Hotnews)

8. Arheologii au descoperit, în Etiopia, un craniu de hominin, vechi de 3,8 milioane de ani. Descoperirea va schimba o mare parte din ceea ce stiam despre evoluția oamenilor. (Nature)

9. La trei ani de când a promovat referendumul pentru Brexit, fostul premier britanic David Cameron îsi va lansa cartea de memorii. (Axios)

10. Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă a scris pe Facebook că preţul biletelor la Festivalul Internaţional „George Enescu” s-a scumpit de trei ori şi că din această cauză publicul avizat a fost îndepărtat. (News.ro)

Fotografia dimineții – O recomandare de carte:

Ți-ar mai putea plăcea
Bilanțul săptămânal al morților din cauza Covid-19 la nivel mondial a atins cel mai scăzut nivel din toamna lui 2020 – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Pentru prima oară, +50% din populația Pământului se află în clasa de mijloc
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău