Iohannis: România are în prezent 3.065 paturi de terapie intensivă, pentru pacienți Covid și non-Covid – Cronica dimineții

1. România are în prezent 3.065 paturi de terapie intensivă, pentru pacienți Covid și non-Covid, 2.252 de ventilatoare mecanice, 2.756 monitoare la care se adaugă 5 unități ATI mobile, două spitale modulare și un modul ATI cu un total de 169 de paturi, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Acesta a avertizat însă că pentru a stopa răspândirea nu sunt suficiente măsurile luate de autorități ci este nevoie și de implicarea oamenilor. (Hotnews)

2. Primarul ales al Capitalei, Nicusor Dan, a declarat că toţi bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură în această iarnă, dar spune că vor exista ”câteva sute de avarii”, iar ceea ce poate promite este că acestea vor fi reparate transparent, în cel mai scurt timp posibil. Potrivit primarului ales al Capitalei specialiştii ştiu deja unde trebuie intervenit, iar ”în 2 ani îmbunătăţirile or să fie sensibile”. (News.ro)

3. Decesele zilnice cauzate de COVID-19 au crescut, în Europa, cu aproape 40% comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. (Link)

4. Consiliul Național al Elevilor anunță că Ministerul Educației vrea ca părinții, elevii și profesorii să semneze declaraţii pe propria răspundere în care aceștia se obligă să nu înregistreze sau să distribuie cursurile online. Elevii solicită Ministerului Educației „eliminarea acestor declarații inutile și monitorizarea îndeaproape, prin inspectoratele școlare județene, a activității didactice online a profesorilor, de multe ori inexistentă”. (Hotnews)

Bonus: Peste 80% dintre pacienţii care suferă de Covid-19 au o lipsă de vitamina D, iar această insuficienţă este mai frecventă la bărbaţi, potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism şi pentru care au fost monitorizaţi 216 pacienţi. (Hotnews)

5. Confederația Europeană a Sindicatelor a anunțat, într-un comunicat al CNS Cartel Alfa, că în urma unei analize va susține propunerea pe care Comisia Europeană urmează să o anunțe azi cu privire la salarii minime echitabile. Astfel, sindicatele din toată Europa solicită o directivă a UE pentru salarii minime corecte și negocieri colective. (Link)

6. Microsoft și-a anunțat rezultatele financiare pe ultimul trimestru. Vânzările au crescut cu 12%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la $37,2 miliarde, iar profitul înregistrat a fost de $13,9 miliarde. (WSJ)

7. Fermierii britanici avertizează că vor avea nevoie de lucrători sezonieri pentru cules și anul viitor. Avertismentul vine după ce doar 11% din muncitorii folosiți anul acesta au fost britanici, în ciuda unei campanii agresive a guvernului Marii Britanii. Un fermier a declarat că din 30.000 de persoane care au aplicat a angajat 4% și doar 1% au rămas după șase săptămâni la lucru. (BBC)

8. Prima bicicletă electrică produsă de Serial 1, compania condusă de foști angajați Harley-Davidson și în care producătorul de motociclete a investit, va fi disponibilă în prima parte a anului viitor. (CNN)

9. Autoritățile britanice le-au interzis, începând cu decembrie 2021, operatorilor de telefonie mobilă să mai vândă telefoane care sunt blocate în rețeaua lor. (BBC)

10. Jon Stewart revine pe tv, la 5+ ani de când a renunțat la “The Daily Show.” Stewart a semnat cu Apple și va avea, începând cu anul viitor, un show pe platforma Apple TV+. (AP)

Fotografia dimineții – Serialul “Saved by the Bell” (“Salvați de clopoțel”) revine cu o nouă generație de actori dar și cu prezența a patru dintre protagoniștii seriei de succes din anii ‘90: Mark-Paul Gosselaar, Tiffani Thiessen, Mario Lopez și Elizabeth Berkley Lauren. Premiera va avea loc luna viitoare pe platforma de streaming Peacock.

Ți-ar mai putea plăcea
Primele negocieri între Ucraina și Rusia ar putea avea loc luni dimineaţă – Cronica dimineții
Curtea Constituțională a decis că legea care prevedea eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău