iPhone 13 va avea o baterie mai mare decât iPhone 12 – Cronica de Tehnologie

1. Facebook a făcut compromisuri care au exacerbat problemele platformei, precum răspândirea informațiilor false sau biasul algoritmului – totul pentru a crește parametrii de performanță. Au fost reduse la tăcere inițiative care puteau ameliora problemele și au fost excluși specialiști care încercau să le rezolve. (MIT)

2. iPhone 13 va avea o baterie mai mare decât iPhone 12, grație unor modificări interne (precum integrarea slotului pentru SIM în placa de bază), care fac mai mult loc pentru aceasta. Automat, viitorul iPhone va și cântări mai mult. (MacRumors)

3. Grab vrea să se listeze la bursă printr-un SPAC (o firmă special creată pentru a ajuta o companie privată să atragă capital prin listarea la bursă) afiliat cu Altimeter. Dacă negocierile se vor concretiza, compania de ride-hailing din Singapore ar putea ajunge să valoreze $40 de miliarde. (WSJ)

4. Google Maps a lansat o funcție prin care încearcă să convingă utilizatorii să-i corecteze hărțile. Prin trasarea unor linii, ca în Paint, direct pe hartă, utilizatorii pot adăuga, elimina sau corecta direcția străzilor. (The Verge)

5. Australia a început o investigație privind browser-ele web și competiția dintre produsele acestei piețe – browser-ele preinstalate și opțiunile privind setarea browser-ului implicit sunt investigate în mod special. În centrul atenției sunt Safari, care deține 51% din piața mobilă locală, și Chrome, care are 39% din aceeași piață. (ZDNet)

6. Amazon are deja 11 magazine sub brandul Fresh în SUA și vrea să deschidă încă cel puțin alte 28. În aceste magazine, gigantul american testează tehnologia pe care o numește “Just Walk Out” – utilizatorii înregistrați nu trebuie să stea la rând pentru plata produselor, acestea sunt identificate prin camere video și senzori, iar plata se face automat la ieșirea din magazin de pe cardul înregistrat în cont. (Bloomberg)

7. Oppo a lansat seria Find X3, din care se remarcă flagship-ul Find X3 Pro. Smartphone-ul cu chipset Snapdragon 888, 12GB RAM, 256GB spațiu de stocare și baterie de 4.500mAh se remarcă printr-un element de design distinctiv, care face mai puțin deranjantă “umflătura” în care sunt găzduite cele patru camere foto. (News.ro)

8. Rusia și-a încetinit propriile site-uri când a pus în practică încetinirea Twitter. Pentru că limitarea fost impusă tuturor domeniilor cu “t.co”, au fost afectate site-urile unor entități locale, precum cel al operatorului de stat Rostelecom. Printre victimele colaterale s-au numărat și site-urile Microsoft și Reddit. (Rest of World)

9. Curierii platformelor de livrări vor fi catalogați drept angajați în Spania, după ce guvernul, companiile și sindicatele au ajuns la un acord în acest sens. Înaintea acordului, companiile de livrări avertizau că încadrarea curierilor ca angajați ar putea duce la pierderea jobului pentru câteva mii din cei aproximativ 30.000 de curieri din Spania. (TechCrunch)

10. Microsoft a lansat un update de Windows 10 care blochează sistemul de operare când se folosește funcția de printare, cel puțin trei branduri de imprimante fiind afectate de această problemă. Compania americană a confirmat eroarea creată de update-ul KB5000802, însă nu a lansat încă un patch. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Italia va taxa veniturile digitale cu 3% de la 1 ianuarie – Cronica de Tehnologie
Tesla va lansa un update major pentru software-ul de navigare autonomă de pe automobilele sale în următoarele două luni – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău