iPhone 14 poate fi văzut ca un iPhone 13S, din cauza puținelor îmbunătățiri aduse în comparație cu seria anterioară – Cronica de Tehnologie

1. iPhone 14 Pro are de partea sa performanța chipset-ului și calitatea fotografiilor, deși acestea suferă de un sharpening exagerat. Funcția Dynamic Island este interesantă, însă, există suficient loc pentru îmbunătățiri. (The Verge, review)

2. iPhone 14 poate fi văzut ca un iPhone 13S, din cauza puținelor îmbunătățiri aduse în comparație cu seria anterioară. Autonomia mai mare și calitatea mai bună a camerei frontale se numără printre îmbunătățiri. A rămas în urmă, însă, din punctul de vedere al chipset-ului și al ecranului, care are tot 60Hz rată de împrospătare. (The Verge, review)

3. Volvo a început producția de serie a camioanelor electrice grele și se așteaptă ca acestea să reprezinte cel puțin 50% din vânzări până în 2030. Compania are în producție trei modele – Volvo FM, Volvo FMX și Volvo FH, cu autonomie de 380, 320 respectiv 300 de kilometri. Acestea sunt produse la fabrica din Gothenburg, însă, de anul viitor vor fi produse și la fabrica din Ghent, Belgia. (CNBC)

4. Paramount ia în calcul fuzionarea serviciului de streaming Paramount+ cu postul TV Showtime, care ar urma să fie vândute împreună. În prezent, Showtime are propriul serviciul de streaming, care costă $11 pe lună, iar Paramount+ este disponibil pentru $5 dolari pe lună cu reclame. (Bloomberg)

5. Companiile care furnizează software guvernului american trebuie să se asigure că respectă un nou set de standarde de securitate, publicat recent de administrația de la Casa Albă. Noile reguli, care vizează companii precum Microsoft și Oracle, sunt, însă, considerate prea lejere de experții în securitate. O problemă ar fi faptul că firmele de software trebuie să verifice singure respectarea standardelor. (Bloomberg)

6. Piața smartphone-urilor din China a scăzut în luna iulie cu 31% YoY, după ce au fost livrate 19,1 milioane de unități. Companiile locale dețin împreună 91,8% din piață, fiind lansate în această perioadă 18 modele noi. În primele șapte luni ale anului, piața locală a scăzut față de aceeași perioadă a anului trecut cu 23%. (SCMP)

7. Un tribunal din Coreea de Sud a emis un mandat de arestare pe numele lui Do Kwon, fondatorul Terraform Labs. Acesta, împreună cu alte cinci persoane, este acuzat de nerespectarea legislației privind piețele de capital. Do Kwon s-a aflat în centrul uneia dintre cele mai mari prăbușiri a pieței crypto, cu stablecoin-ul TerraUSD. (Bloomberg)

8. Microsoft a lansat patch-uri pentru 63 de găuri de securitate, dintre care două 0-day. 30 dintre acestea permiteau executarea de la distanță a codului, 16 au fost descoperite în browser-ul Edge, bazat pe Chromium, iar 7 facilitau atacuri de tip DoS. (Bleeping Computer)

9. Guvernatorul statului California a semnat o lege care obligă platformele sociale să facă publice regulile pe baza cărora moderează conținutul și să realizeze un raport bianual detaliat. Există voci, însă, care spun că noua legea încalcă Primul Amendament. (The Verge)

10. PlayStation VR2 face o primă impresie excelentă. Este ușor de configurat, foarte distractivă, are un ecran foarte bun, iar controller-ele permit o interacțiune mai naturală cu mediul și obiectele virtuale. Sony încă nu a anunțat prețul de vânzare al acesteia. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Google va dezvolta o rețea de fibră optică între India și Europa – Cronica de Tehnologie
Apple a anunțat noile chipset-uri M2 Pro și M2 Max, construite pe 5nm – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău