Israel și Grecia își deschid granițele pentru turiștii români vaccinați – Cronica de Turism

1. Începând din 19 aprilie, turiștii români pot intra în Grecia pe baza certificatului de vaccinare emis de statul român sau a unui test PCR negativ. La revenirea în țară, turiștii români care prezintă certificat de vaccinare și au efectuat rapelul cu cel puțin 10 zile inainte vor avea acces în România fără să intre în carantină, indiferent dacă Grecia este sau nu pe lista galbenă. (The Guardian, Hotnews)

2. Statul Israel a anunțat că, începând din 23 mai, va permite accesul în țară pentru toți turiștii din România care au fost vaccinați împotriva Covid-19. Pentru început vor fi acceptate doar grupuri organizate de turiști, în timp ce călătorii individuali vor avea acces în a doua etapă, pentru care nu a fost încă anunțată o dată de start. Românii vaccinați vor putea intra în Israel pe baza unui test PCR negativ și a unui test serologic care să ateste existența anticorpilor în urma vaccinării. Este posibil ca în curând adeverința de vaccinare emisă de autoritățile române să fie luată în calcul în locul testului serologic. (Digi24)

3. Agenția de turism Eturia lansează un zbor charter direct de la București către arhipelagul Madeira, o regiune autonomă a Portugaliei situată în Oceanul Atlantic de Nord, la 520 de kilometri vest de Maroc. Primul zbor va avea loc de Paște, iar apoi va exista un zbor săptămânal în perioada 19 iunie – 30 octombrie. Zborurile vor fi operate de Tarom, iar prețurile pentru un sejur de 7 nopți pornesc de la 820 de euro (4000 de lei) de persoană. (News.ro)

4. Operatorul aerian Blue Air a relansat ruta București – Barcelona, pe care o va opera de acum înainte cu aeronave Boieng 737-8 MAX. Acestea sunt primele aeronave 737-8 MAX care vor fi utilizate pentru zboruri comerciale în România și oferă emisii de dioxid de carbon cu 16% mai mici și un zgomot cu 40% mai mic decât predecesorul Boeing 737NG. (Blue Air)

5. Italia intenționează să redeschidă turismul pentru străini începând din luna iunie, “poate chiar mai devreme”, potrivit premierului Mario Draghi. Pentru început, Italia va permite accesul în țară doar persoanelor care posedă un certificat de vaccinare sau un pașaport de vaccinare. Cea mai plauzibilă dată pentru redeschiderea turismului este 2 iunie. (The Local)

6. Malta intenționează să acopere parțial costurile turiștilor care vor vizita insula mediteraneană în această vară pentru cel puțin 3 zile. Astfel, turiștii care se vor caza la hoteluri de 5 stele vor primi 200 de euro (100 de euro de stat și 100 de euro de la hotel), în timp ce turiștii de la hotelurile de 4 stele vor primi 150 de euro (75 de euro de stat și 75 de euro de la hotel), iar cei de la hotelurile de 3 stele vor încasa 100 de euro (50 de euro de stat și 50 de euro de la hotel). Sumele cresc cu 10% în cazul celor care se cazează în insula Gozo, mai puțin atractivă pentru turiști. Banii vor fi încasați doar de turiștii care sosesc în Malta individual, astfel că turiștii care apelează la agențiile de turism nu vor fi eligibili. (Reuters)

7. Danemarca a anunțat un plan în patru etape pentru reluarea călătoriilor internaționale. Planul prevede că începând din 26 iunie cetățenii vaccinați din Uniunea Europeană și spațiul Schengen vor putea ajunge în Danemarca fără să intre în carantină. Data exactă se poate schimba însă în funcție de momentul în care Uniunea Europeană va implementa oficial pașaportul verde de vaccinare. (The Local)

8. Grupul Expedia, care deține platformele de rezervări turistice Expedia și Hotels.com, a lansat COVID-19 Travel Advisor, un instrument prin care clienții află rapid restricțiile de călătorie din orașul în care doresc să călătorească, cu detalii inclusiv despre carantină și necesitatea de teste Covid. În faza pilot, instrumentul a fost accesat de peste 1.6 milioane de turiști începând din noiembrie 2020. (TravelIndustryWire)

9. Statele membre ale Uniunii Europene au decis ca durata de aplicare a certificatului european de vaccinare să fie de un an de la intrarea în vigoare. Cel mai probabil, pașaportul de vaccinare va intra în vigoare la sfârșitul lunii iunie. Executivul european va realiza un raport de evaluare cu trei luni înainte de sfârșitul acestei perioade pentru a decide dacă regulile vor fi păstrate. (Hotnews)

10. Franța va interzice zborurile interne între localități aflate la cel mult două ore și jumătate de mers cu trenul, cu scopul de a reduce emisiile de dioxid de carbon. Pentru moment, rutele afectate sunt trei zboruri de pe aeroportul Paris Orly către Lyon, Bordeaux și Nantes. (The Mayor)

Ți-ar mai putea plăcea
Numeroase zboruri din Europa sunt anulate din cauza grevelor și lipsei de personal – Cronica de Turism
Un nou traseu turistic cu Mocănița va fi inaugurat în 2024 – Cronică de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău