Italia a blocat ChatGPT pentru încălcarea regulilor privind intimitatea – Cronica de Tehnologie

1. Italia a blocat ChatGPT pentru încălcarea regulilor privind intimitatea. Autoritățile spun că nu există o bază legală pentru colectarea în masă și stocarea datelor personale cu scopul antrenării algoritmilor de AI. ChatGPT va fi deblocat când va respecta legislația GDPR. (Profit.ro)

2. O parte din codul sursă al Twitter, inclusiv algoritmul pentru recomandări, este acum open source. Compania speră să primească din partea comunității sugestii de îmbunătățire a codului disponibil acum pe GitHub. (TechCrunch)

3. TikTok a contribuit cu aproximativ 12% din veniturile de peste $80 de miliarde obținute de ByteDance anul trecut. Veniturile gigantului chinez au crescut YoY cu peste 30%, după ce cu un an înainte creșteau cu 70%. (The Information)

4. Două dintre cele mai mari startup-uri din India, Byju și Swiggy, și-au văzut redusă evaluarea. BlackRock evaluează acum Byju la $11.5 miliarde, de la $22 de miliarde, iar Invesco a redus evaluarea Swiggy de la $10.7 miliarde la aproximativ $8 miliarde. (TechCrunch)

5. Tesla a livrat 422.875 de mașini în primul trimestru al anului, la o producție de  440.808 de unități. Livrările companiei au crescut cu 36% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 4% față de trimestrul anterior. Versiunile mai scumpe, Model S și X, au reprezentat doar 2%. (CNBC)

6. Un american a fost arestat în mod eronat, din cauza tehnologiilor care ar trebui să ajute poliția să identifice infractorii, precum recunoașterea facială. Departamentul de poliție în cauză are contract cu Clearview AI, căreia îi plătește un abonament anual de $25,000. (NY Times)

7. Google a decis să schimbe modelul lingvistic folosit de chatbot-ul Bard, după debutul șovăitor al acestuia. Bard trece la PaLM, antrenat cu 540 de miliarde de parametrii, de la LaMDA, care a fost antrenat cu 137 de miliarde de parametrii. Gigantul american spune că schimbarea va face ca Bard să aibă o capacitate superioară de înțelegere și răspuns. (Profit.ro)

8. General Motors nu va mai folosi Apple CarPlay sau Android Auto pe viitoarele mașini electrice ale companiei. În schimb, va fi implementat un sistem nativ de infotainment dezvoltat de Google. Vor exista versiuni native ale aplicațiilor Google, însă, nu vor mai putea fi proiectate ecranele telefoanelor. (The Verge)

9. Google a impus, în secret, o limită maximă de fișiere pentru serviciile sale de stocare cloud. Indiferent de abonamentul plătit și de spațiul de stocare avut la dispoziție, utilizatorii nu au voie să salveze mai mult de 5 milioane de fișiere. Google nu oferă niciun mijloc de contorizare a fișierelor, iar utilizatorii care urcă fișiere foarte mici pot fi împiedicați să folosească tot spațiul pentru care plătesc. (Profit.ro)

10. Guvernul american a vândut 9.861,17 BTC (în valoare de aproape $216 milioane) din cele 50.000 BTC confiscate anul trecut de pe Silk Road. Restul monedelor vor fi lichidate până la finele anului în patru tranșe. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Apple cumpără o companie la fiecare câteva săptămâni
Datele a peste 6,5 milioane de cetățeni israelieni înregistrați în sistemul de votare au fost publicate online – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău