Iulie a fost cea mai călduroasă lună, depașind recordul din 2016 – Cronica dimineții

1. Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună, măsurată oficial, înregistrată vreodată pe Pământ, depășind recordul din 2016. (WashingtonPost)

2. Statele Unite și Rusia au anunţat ieri sfârşitul Tratatului dezarmării nucleare INF. Tratatul a fost semnat în decembrie 1987, de către Uniunea Sovietică și SUA. (News.ro)

3. Numărul persoanelor care încasau, la finele anului trecut, pensie prin bancă, pe card, era de 1,87 milioane de persoane, 40% din totalul de 4,68 milioane de pensii în plată. (Profit.ro)

4. Autoritatea Electorală Permanentă a transmis ieri că până în prezent s-au înscris 5.328 de alegători pe portalul votstrainatate.ro pentru a vota la alegerile prezidenţiale din toamnă. (News.ro)

5. Economia Italiei a înregistrat o creştere zero în trimestrul doi din 2019, după un avans de doar 0,1% în primele trei luni din acest an. (Adevarul)

6. Kristalina Georgieva din Bulgaria a fost desemnată de guvernele statelor membre candidatul Uniunii Europene pentru a conduce Fondul Monetar Internațional. (Hotnews)

7. 228 de ani este numărul de ani în care o familie normală de afro americani, din Statele Unite, va ajunge la nivelul averii deținute de o familie normală de albi. (TheAtlantic)

8. Facebook vrea să semnaleze faptul că deține cele mai importante aplicații pentru comunicare. “Instagram from Facebook” și “WhatsApp from Facebook” ar putea fi noile nume ale celor două aplicații. (TheInformation)

9. Cercetătorii au dezvoltat Inteligența Artificială care a învățat șah analizând reacțiile comentatorilor experți la mutarea pieselor, în partidele acestui joc, fără să joace efectiv. (Link)

10. Noi sortimente de înghețată au fost lansate, cea cu gust de hot dog, la americani (link) și cea cu aromă de muștar, în Franța. (Link)

Fotografia dimineții – Protestatarii din Hong Kong au folosit lanternele de la smartphoneuri la protest. Billy H.C. Kwok/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Un avion cu 189 de persoane la bord s-a prăbușit în Indonezia
Cronica diminetii – 7 miliarde euro din Rusia spalati printr-o banca daneza

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău