Judecător federal: Inteligenței artificiale nu-i pot fi atribuite invenții – Cronica de Tehnologie

1. Sistemele automatizate de selectare a angajaților, folosite de companiile din Fortune 500, exclud peste 10 milioane de persoane calificate, arată un studiu realizat de Harvard Business School. Inclusiv din cauza felului în care sunt completate CV-urile (secțiuni lipsă, abilități exagerate etc.), companiile ajung să ignore angajații potriviți din cauza acestor sisteme. (WSJ)

2. Inteligenței artificiale nu-i pot fi atribuite invenții, a hotărât un judecător federal, pe baza interpretării legii actuale. Legea din SUA spune că doar o persoană poate să declare, sub jurământ, că este autorul unei invenții. (Bloomberg)

3. Apple amână implementarea sistemului CSAM de scanare a fotografiilor de pe iPhone-uri, în vederea depistării abuzurilor la care sunt supuși copiii. Compania americană nu a anunțat o nouă dată de lansare a funcției, care trebuia să-și înceapă activitatea din momentul lansării iOS 15, ci a spus doar că mai are nevoie de timp pentru perfecționarea acesteia. (News.ro)

4. Cercetătorii din domeniul securității digitale au descoperit 16 vulnerabilități ale componentelor Bluetooth din chipset-urile folosite de miliarde de dispozitive, de la telefoane și laptopuri, la echipamente industriale. Efectele diferă de la resetarea și blocarea device-urilor, până la preluarea controlului de la distanță. Unii producători au lansat deja patch-uri, în vreme ce alții, precum Texas Instruments, au anunțat că nu au de gând să repare aceste vulnerabilități. (Profit.ro)

5. Departamentul de Comerț al SUA va închide o divizie internă de securitate, care monitoriza conturile de pe rețelele sociale ale americanilor, pentru evitarea dezinformărilor legate de recensământ. Divizia Investigations and Threat Management Service a fost închisă din cauză că și-a depășit atribuțiile. (The Verge)

6. Apple Watch se confruntă cu probleme de producție, din cauza schimbărilor de design, ceea ce va face ca noua versiune să intre pe piață cu întârziere sau să fie disponibilă în stocuri limitate. Series 7 urmează să fie prezentat oficial, luna aceasta, alături de noile iPhone-uri. (Profit.ro)

7. Illinois și Texas sunt statele americane cu cea mai bună acoperire 5G, conform celui mai recent studiu. În ceea ce privește viteza medie, pe primul loc se află New York, cu 114 Mbps, iar pe ultimul, cu doar 42.2 Mbps, statul Vermont. (OpenSignal)

8. Amazon a lansat un magazin pentru fermieri, în colaborare cu Guvernul din India. Kisan Store vinde mii de produse, de la semințe la echipamente agricole, iar fermieri pot opta pentru plata cash la livrare. (India Today)

9. Site-ul pe care ar fi trebuit raportați cei ce încalcă noua lege din Texas, care limitează avorturile, a fost inundat cu anunțuri false, ca formă de protest. Un programator a creat un tool care generează automat rapoarte false, iar Guvernatorul statului, Greg Abbott, a fost raportat ca violator. Drept urmare, GoDaddy a blocat domeniul. (NY Times)

10. Mercedes-Benz a prezentat conceptul EQG, o versiune electrică a lui G-Wagen, cu design similar, dar diferențiat vizual prin mai multe accente strălucitoare (la propriu). Producătorul nu a făcut cunoscute detalii legate de putere sau autonomie, ci doar că va avea tracțiune integrală, transmisie automată cu două rapoarte și roți de 22 de inch. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Parlamentul European a votat în favoarea unui standard unic pentru încărcarea dispozitivelor mobile – Cronica de Tehnologie
Apple lucrează la un cip propriu pentru Wi-Fi și Bluetooth – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău