Liberalii acceptă sistemul alternativ de premieri dar vor ca primul premier să fie dat de PNL – Cronica dimineții

1. Preşedintele PNL a anunţat, după şedinţa conducerii PNL, că s-a votat sistemul alternativ de premieri, decizia liberalilor fiind ca primul premier să fie dat de PNL. El a precizat că mandatul privind numele premierului este simplu, şi anume preşedintele partidului, şi a arătat că preşedintele Klaus Iohannis are atributul desemnării premierului. (News.ro)

2. Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Radu Oprea, a declarat că este greu de explicat cetăţenilor de ce ar reveni în fruntea Guvernului Florin Cîţu, care a fost dat jos din funcţia de premier printr-o moţiune de cenzură iniţiată de social-democraţi. (News.ro)

3. Dan Barna a declarat că alianța dintre liberali și sociali democrați nu va putea să funcționeze. „Acest bambilici între premieri e cea mai sigură garanție că această coaliție nu are șanse”, a precizat vicepreședintele USR, care susține că după ce înțelegerea se va rupe, există posibilitatea revenirii la o guvernare PNL-USR. (Digi24)

4. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că în ceea ce priveşte proiectul referitor la certificatul verde se poate accepta o soluţie de compromis în privinţa testării gratuite, dar nu mai mult de 30 de zile, iar Parlamentul trebuie să găsească o soluţie bună, nu una de compromis. (G4Media)

5. Vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca va fi, cel mai probabil, sistată în România, începând de anul viitor, având în vedere numărul mic de persoane care s-au imunizat cu acest tip de vaccin. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță. (Profit.ro)

Din Cronica Sportivă: Echipele naţionale din Europa participante la Cupa Mondială din Qatar 2022 au fost stablite, marţi seară, după ultimele meciuri din grupe. Direct la Cupa Mondială s-au calificat Belgia, Croaţia, Danemarca, Anglia, Franţa, Elveţia, Germania, Serbia, Olanda şi Spania. La baraj vor juca Italia, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, Rusia, Scoţia, Turcia, Ucraina, Ţara Galilor şi Suedia. Tot la baraj, dar din Liga Naţiunilor, au ajuns Austria şi Cehia.

6. Educația financiară și educația juridică o să fie introduse în școli. El conține o modificare propusă la Legea educației – la curriculumul național pentru învățământul primar și gimnazial. Cursurile își propun să-i învețe pe elevi diferența dintre active și pasive, cum funcționează creditele, diferența dintre cardul de credit și cardul de debit, cum funcționează IFN-urile, care este importanța economisirii și informații de bază despre investiții la bursă. (Avocatnet)

7. Joe Biden și Xi Jinping au convenit să înceapă să ia în considerare discuții „strategice” pentru controlul armelor între cele două puteri nucleare, a declarat marți un înalt oficial de la Casa Albă, după un summit virtual între președinții SUA și China. (Hotnews)

8. Pfizer a anunţat că a cerut autorizarea de urgenţă în SUA a pastilei sale anti-COVID. Tratamentul poate fi administrat acasă în primele zile după apariţia simptomelor, în caz de confirmare a infectării cu SARS-CoV-2. (Reuters)

9. O femeie din Argentina pare să fi scăpat de virusul HIV, care provoacă SIDA, fără medicamente/tratament. Este al doilea caz documentat de acest gen din lume. Medicii cred că sistemul imunitar al pacientei a eliminat virusul de la sine. Testele efectuate pe mai mult de un miliard de celule din corpul femeii nu au găsit nicio urmă a infecției. (BBC)

10. Datele oficiale ale NHS arată, pentru prima dată, modul în care nivelurile obezității în rândul copiilor au crescut în timpul pandemiei. Cifrele arată că aproape unul din șapte copii este deja obez când începe școala primară în Anglia. În rândul copiilor de patru și cinci ani, ratele de obezitate au crescut de la 9,9% în 2019-20 la 14,4% în 2020-21, iar un sfert dintre copiii de 10 și 11 ani din Anglia sunt obezi. (TheGuardian)

Fotografia dimineții – Keith Richards și Mick Jagger în timpul concertului Rolling Stones susținut în Detroit. Rob Grabowski/Invision/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Google inchide Google+, FMI scade estimarea pentru cresterea economiei Romaniei, greva a soferilor Uber in Marea Britanie
Studiu: Jumătate din infectările cu noul virus au avut loc cu două trei zile înainte de apariția oricărui simptom – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău