Liberalii nu vor anula majorarea de 40% a pensiilor, din septembrie 2020 – Cronica dimineții

1. Majorarea pensiilor cu 40% din luna septembrie a anului viitor nu va fi nici eliminată, nici amânată de viitorul guvern PNL, dacă acesta va trece de votul Parlamentului, deși până acum partidul a criticat măsura PSD, aprobată prin lege. (Profit.ro)

2. Premierul britanic Boris Johnson le-a propus parlamentarilor să accepte alegeri anticipate pe 12 decembrie în schimbul unui timp mai mare acordat pentru analizarea acordului de ieșire a Regatului Unit din UE. Este pentru prima oară când Johnson admite că nu va reuși să scoată Marea Britanie din UE la 31 octombrie. (BBC)

3. Peste 75% dintre participanți la un sondaj, membri CFA România (Chartered Financial Analyst), anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. (News.ro)

4. Mai multe persoane au protestat aseară în faţa sediului ISU Bucureşti-Ilfov cerând arestarea lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în momentul incendiului din clubul Colectiv, dar şi a lui Raed Arafat. Protestatarii au adus mai mulţi paleţi pe care au lipit afişe cu mesaje ca: ”Paletul – procedură IGSU”, ”Paletul – dotare IGSU de ultimă generaţie”. Participanţii la protest fac, astfel, trimitere la modul în care pompierii care au intervenit la tragedia de acum patru ani au cărat victimele. (News.ro)

Promo: Omer Tetik, Director General Banca Transilvania, Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română, Francois Bloch, CEO BRD – Groupe Société Générale, precum și economistul Lucian Croitoru, Consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care va și modera discuțiile, vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Detalii aici.

5. Liderul coaliţiei israeliene Albastru-Alb, Benny Gantz, a fost însărcinat în mod oficial de către preşedintele israelian Reuven Rivlin să formeze un guvern, după eşecul lui Benjamin Netanyahu. (News.ro)

6. Acțiunile Amazon au scăzut cu 7% după ce compania a anunțat o scadere de 26%, comparativ cu Q3 2018, a profitului, pe trimestrul trei. Pe ultimul trimestru, Amazon a generat venituri de $70 miliarde, în creștere cu 24%, și un profit de $2,1 miliarde. (WSJ)

7. O comisie a senatului din South Carolina a votat anularea unei prevederi care le permitea femeilor rămase însărcinate în urma unui viol sau incest să poată avorta. Legea va merge la vot în senat, iar dacă este aprobată, doctorii care vor efectua intreruperile de sarcina riscă închisoarea. (Link)

8. Directorul unei școli religioase din Bangladesh a fost condamnat la moarte, împreună cu alte 15 persoane. El a fost acuzat de instigare la omor, după ce adolescenta Nusrat Jahan Rafi, de 19 ani, a fost arsă de vie deoarece a refuzat să-și retragă plângerea de la poliție, în care-l acuza pe director de molestare sexuală. (TheIndependent)

9. Un loc de parcare în Hong Kong probabil a devenit cel mai scump dn lume după ce a fost vândut cu aproape 1 milion de dolari, $969.000, mai exact. (Profit.ro)

10. Guvernul american vrea să le ceară agențiilor federale din subordine să nu-și mai prelungească abonamentele la publicatiile The New York Times și The Washington Post. Decizia vine după ce președintele Trump a anunțat că nu va mai prelungi abonamentele pentru cele două ziare, pe care le-a acuzat frecvent de “fake news”. (WSJ)

Fotografia dimineții – Farul din Lonstrup, Danemarca, vechi de 120 de ani, este ridicat și pus pe roți pentru a fi mutat 80 de metri, din cauza eroziunii falezei. Hans Ravn/Ritzau Scanpix/AFP via Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Comitetul de Urgenţă al OMS: Pandemia este departe de a se fi încheiat – Cronica dimineții
Proiect: Angajații nevaccinați vor putea să se testeze pe banii de la bugetul de stat maximum 60 de zile – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău