Lidl a fost liderul pieței de retail din România anul trecut – Cronica de Business

1. Wefox, o companie activă în domeniul asigurărilor, fondată de foști angajați ai companiei de e-commerce Groupon și Deutsche Bank, a atras $650 milioane de la investitori, la o evaluare de $3 miliarde. (Bloomberg)

2. Retailerul Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a atins anul trecut o cifră de afaceri de puțin peste 9 miliarde lei (de la 8,2 miliarde lei în anul precedent), având un profit net de 1,4 miliarde lei (1,28 miliarde lei în 2019). (Profit.ro)

3. Veniturile din sectorul telecom au crescut în 2020 cu 1%, la peste €3,4 miliarde. Traficul de internet fix a crescut cu peste 50% în 2020, impulsionat de criza sanitară. (News.ro)

4. Platforma americană de e-commerce Etsy va achiziționa marketplace-ul britanic de produse second hand Depop, tranzacția având o valoare de $1,6 miliarde. (TechCrunch)

5. Grupul Packeta, care deţine cea mai mare reţea de puncte pick-up din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat în primele trei luni ale anului vânzări de €43 milioane, în creştere cu 163%. În primul trimestru, Packeta a expediat 16,9 milioane de colete, cu 158% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2020. (News.ro)

6. Compania canadiană de transport de petrol și gaze naturale Pembina Pipeline va prelua competitorul Inter Pipeline. Tranzacția, în valoare de circa $6,9 miliarde, va da naștere uneia dintre cele mai mari companii de energie din Canada. (Bloomberg)

7. Înmatriculările de automobile din România continuă să recupereze pierderile înregistrate în 2020, chiar dacă ritmul este deocamdată sub cel din 2019. Potrivit cifrelor transmise de DRPCIV, în luna mai au fost înmatriculate cu 28,37% mai multe autovehicule, comparativ cu anul trecut, și cu 15% mai multe autoturisme. (Profit.ro)

8. Platforma de transfer de fișiere WeTransfer pregătește o listare la bursa din Amsterdam și vizează o evaluare de circa €1 miliard. (Bloomberg)

9. Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, achiziţionează întregul pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank. În tranzacţie intră companiile din Grupul Idea Bank din România, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL, preţul fiind de aproximativ €43 milioane. (News.ro)

10. Retailerul german Lidl a avut anul trecut afaceri de 12,86 miliarde lei, comparativ cu 9,7 miliarde lei în 2019, și un profit net de 756 milioane lei, reușind astfel să depășească, în pandemie, liderul de până acum al pieței locale, Kaufland, care a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 12,83 miliarde lei și un profit de 970,3 milioane lei. (Profit.ro)

11. Grupul eMAG a avut venituri de 8,93 miliarde de lei în 2020, dintre care veniturile eMAG în România au reprezentat 5,42 miliarde de lei, cu aproape 52% mai mari faţă de venituri de 3,56 miliarde lei în 2019. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Un lanț de magazine testează vânzările de produse fără ambalaje, Forever 21 caută fonduri și Cosmopolis se extinde – Cronica de Business
Industria hotelieră din Japonia a înregistrat un milion de anulări după interzicerea participării spectatorilor la Jocurile Olimpice – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău