Ludovic Orban: Majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economică – Cronica dimineții

RIP Dan Andrei Aldea.

1. Premierul Ludovic Orban a declarat că majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economică. Premierul a precizat însă că își dorește aceste creșteri, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluția economiei pe termen lung”. (Hotnews)

2. Cei mai bogați 2000 de oameni din lume dețin o avere mai mare decât suma avuției a 4,6 miliarde dintre cei mai săraci locuitori ai planetei. (Reuters)

3. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că în primăvara acestui an, în cadrul Lunii Pădurii, va fi demarată cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România. Una dintre acțiuni vizează plantarea de pomi pe terenurile degradate în vederea protejării solului. (Ziare)

Promo: Deja te gandesti unde vei calatori in 2020? Intra pe Vola.ro si profita de cele mai mici preturi din an la biletele de avion, dar si de premii garantate. In luna Ianuarie ai zboruri cu pana la 60% mai ieftine spre destinatii din toata lumea. Nu rata biletele de avion de la 20 euro dus-intors si rezerva-ti urmatoarea calatorie in Ieftinuarie!

4. Echipa de avocați a președintelui Trump consideră acțiunea de demitere a acestuia o “încercare ilegală de a răsturna rezultatele alegerilor din 2016 și de a le influența pe cele din acest an”. (FoxNews)

5. Aproape 8.000 de ordine de protecţie provizorii au fost emise pentru violenţă domestică de la instituirea acestora, în urmă cu un an. Mai mult de jumătate au vizat fapte comise în mediul urban. (News.ro)

6. PNL lansează azi un sondaj pentru a măsura patru potenţiali candidaţi ai partidului la Primăria Capitalei, a anunţat liderul partidului, Ludovic Orban. Acesta a precizat că numele său nu se regăseşte printre cele patru. (News.ro)

7. JPMorgan a înregistrat anul trecut un profit de $36,2 miliarde. Este cel mai mare profit înregistrat vreodată de o bancă americană. (Bloomberg)

8. Capacitatea de a lucra în Blockchain a fost clasată în topul listei de abilităţi pe care le caută şefii la angajaţii din întreaga lume în acest an, potrivit LinkedIn. Cloud computing a ocupat locul doi, aceasta fiind tehnologia care permite stocarea şi gestionarea datelor pe servere conectate la internet. (Adevarul)

Una din Cronica de Carte: Într-un clasament al celor mai bune 20 cărți de business ale anului 2019 (vânzări+voturile  cititorilor), pe primele trei locuri se află volumele ”Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup”, de John Carreyrou, ”Shoe Dog: A Memoir by the Creator of NIKE”, de Phil Knight (ambele în traducere românească la Editura Publica) și ”Dare to Lead: Brave Work. Tough Conversations. Whole Hearts”, de Brené Brown. (Medium)

9. Fiat Chrysler intenționează să înființeze o companie mixtă cu Foxconn, care asambelază iPhone-uri, pentru construirea de automobile electrice și dezvoltarea de vehicule conectate la Internet în China. (Profit.ro)

10. Femeile care preiau o poziție de CEO au un risc dublu de a divorța, comparativ cu cel al bărbaților în poziții similare, principalul motiv fiind orgoliul partenerilor. (TheAtlantic)

Fotografia dimineții – “The President”, al doilea cel mai mare copac din lume, înalt de 75,3 metri și având 2 miliarde de frunze. Sursa:

Ți-ar mai putea plăcea
Biden: Trimiterea trupelor americane în Ucraina, în cazul în care Rusia invadează această țară, “nu este o opțiune” – Cronica dimineții
Președintele Klaus Iohannis reia azi discuțiile pe tema proiectului ”România educată” – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău