Mai multe școli din Marea Britanie au început să folosească recunoașterea facială pentru plățile făcute de elevi în cadrul propriilor cantine – Cronica de Tehnologie

1. Facebook anunță că va crea 10.000 de locuri de muncă în Europa în următorii 5 ani, iar angajații de aici o vor ajuta să-și construiască metaversul. Irlanda, Franța, Germania, Italia, Spania, Olanda și Polonia sunt țările vizate de compania americană care încearcă, astfel, să-și îmbunătățească relațiile cu Uniunea Europeană. (News.ro)

2. Documentele interne arată că Facebook șterge între 3% și 5% din conținutul care îndeamnă la ură identificat de AI-ul rețelei sociale. Compania americană se apără, spunând că ștergerea este ultima măsură și că, până acolo, a ales să scadă vizibilitatea acestor postări în cadrul platformei. (Profit.ro)

3. Mai multe școli din Marea Britanie au început să folosească recunoașterea facială pentru plățile făcute de elevi în cadrul propriilor cantine. Reprezentanții școlilor spun că, astfel, se micșorează cozile și este mai sigur în contextul pandemiei. (FT)

4. Apple va transmite astăzi un eveniment dedicat Mac-urilor. Compania americană este așteptată să lanseze două laptopuri MacBook Pro, cu ecrane mini LED de 14 și 16 inch și cu un nou procesor dezvoltat intern. Alături de acestea ar putea fi prezentat un nou Mac mini și căștile AirPods 3. (MacRumors)

5. Stațiile de tratare a apei din Nevada, Maine, și California au fost atacate anul acesta cu ransomware. O unitate care a grupat membrii ai mai multor instituții federale, printre care NSA și FBI, spune că atacurile au avut loc în martie, iulie și august. (The Record)

6. În prima jumătate a acestui an, în SUA, au fost identificate activități financiare suspicioase în valoare de $590 de milioane legate de ransomware. Valoarea depășește deja suma totală de pe întreg anul trecut, care ajungea la $416 milioane. (Bloomberg)

7. Adolescentele dezvoltă ticuri fizice din cauza clipurilor legate de sindromul Tourette (mișcări sau sunete involuntare și repetitive, pe sistem nervos), de pe TikTok, avertizează medicii. Un singur medic din SUA spune că, de la începutul pandemiei, a consultat lunar, în medie, 10 tinere care au dezvoltat brusc astfel de ticuri. (WSJ)

8. Jocurile care folosesc tehnologia blockchain sau facilitează schimbul de NFT-uri nu sunt acceptate în magazinul de jocuri Steam. Epic, pe de altă parte, spune că nu respinge ideea jocurilor cu blockchain sau NFT-uri. (The Verge)

9. Hack-ul recent nu a pus în pericol parolele utilizatorilor, anunță Twitch. Într-un update legat de incident, Twitch spune că doar un procent mic de utilizatori au fost afectați și nu au fost accesate date legate de plăți, precum cele ale cardurilor. (Profit.ro)

10. Rusia a lansat ceea ce specialiștii numesc primul sistem de plată pe bază de recunoaștere facială de mare amploare. Numit Face Pay, acesta este disponibil în 240 de stații de metrou din Moscova. Autoritățile spun că datele vor fi stocate criptat, pe servere la care doar ministerul de interne are acces. (The Guardian)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple: iPhone 12 respectă reglementările privind radiațiile – Cronica de Tehnologie
SpaceX deține oficial cea mai mare constelație de sateliți comerciali – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău