Marea Britanie va taxa cu 2% motoarele de căutare, marketplace-urile online și rețelele sociale de la 1 aprilie – Cronica de Tehnologie

1. Evenimentul de gaming E3 a fost anulat din cauza temerilor privind răspândirea coronavirusului. Ediția din acest an trebuia să aibă loc în perioada 9 – 11 iunie în Los Angeles. (ArsTechnica)

2. În Windows 10 și Windows Server 2019 a fost descoperită o vulnerabilitate ce are potențialul de a facilita atacuri de tipul WannaCry. Deocamdată, nu există un patch, dar nici codul necesar pentru a o exploata. (ArsTechnica)

3. Galaxy S20 și S20 Plus au un ecran foarte bun și o autonomie mulțumitoare, însă 5G-ul nu-și merită banii deocamdată, iar unele din problemele camerei foto remarcate la versiunea Ultra sunt vizibile și aici. (The Verge)

4. Marea Britanie va taxa cu 2% motoarele de căutare, marketplace-urile online și rețelele sociale de la 1 aprilie. Sub incidența legii intră companiile cu venituri anuale globale mai mari de £500 milioane și venituri locale de peste £25 milioane. (Protocol)

5. Comisia Europeană vrea să legifereze principiul “right to repair” pentru dispozitivele electronice, precum telefoane mobile și laptopuri. Se urmărește creșterea vieții de utilizare a produselor prin repararea, refolosirea și reciclarea acestora, cu scopul reducerii poluării. (TechCrunch)

6. Google le recomandă să lucreze de acasă tuturor angajaților săi din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, după ce a făcut același lucru și în Statele Unite. (Business Insider)

7. O comisie a Congresului american propune Guvernului Statelor Unite un set de 75 de recomandări pentru abordarea problemelor de securitate cibernetică. O temă specială o reprezintă noul standard 5G, care va necesita departamente mai mari care să supravegheze numeroasele categorii de produse ce vor folosi acest protocol. (Cyberscoop)

8. 83% din dispozitivele medicale de imagistică cu acces la internet folosesc sisteme de operare neactualizate. Procentul a crescut față de 56% în 2018, după încetarea suportului pentru Windows 7. (VentureBeat)

9. Analiza a peste 500 de cazuri în care forțele de ordine din Statele Unite au încercat să acceseze datele de pe iPhone-uri arată că, în cea mai mare parte, nu s-au găsit dovezile căutate. (Vice)

10. TikTok va deschide un așa-numit centru de transparență în Los Angeles unde va permite experților să urmărească și să evalueze modul în care funcționează compania. Ulterior, TikTok va oferi acces limitat și la codul sursă. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Alibaba a avut vânzări în valoare de $38.4 miliarde de Singles’ Day – Cronica de Tehnologie
Facebook a lansat Tuned, o aplicație de comunicare pentru cupluri – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău