Mercedes va folosi roboți umanoizi în procesul de producție a mașinilor – Cronica de Tehnologie

1. Uber va compensa șoferii de taxi din Australia cu $178 de milioane, pentru a soluționa un proces colectiv. Cei peste 8.000 de șoferi care au intentat procesul au susținut că au pierdut bani din momentul în care compania a intrat pe piața locală. (Bloomberg)

2. Mercedes va folosi roboți umanoizi dezvoltați de Apptronik în procesul de producție a mașinilor. Cu o înălțime de 1,74 metri și capabili să ducă greutăți de până la 25 de kilograme, aceștia vor începe prin a transporta și a inspecta piesele. (Axios)

3. xAI a început să ofere sub licență open-source modelul lingvistic Grok. Acesta este licențiat sub Apache License 2.0, ceea ce permite dezvoltatorilor să vândă produsele create pe baza lui. (Profit.ro)

4. Apple a făcut publice detalii despre unele dintre modele lingvistice multimodale la care lucrează. Compuse din până la 30 de miliarde de parametrii, acestea au demonstrat o înaltă performanță în testele sintetice la care au fost supuse și abilități puternice de învățare contextuală. (VB)

5. Un startup numit Waabi a dezvoltat o tehnologie care poate prezice traficul din jurul unui vehicul cu 5-10 secunde înainte. Sistemul se bazează pe un model de inteligență artificială generativă (Copilot4D) antrenat cu datele produse de senzori lidar. (Technology Review)

6. Listarea Reddit la bursă este suprasubscrisă de 4-5 ori. Interesul ridicat din jurul acesteia crește șansele atingerii evaluării de $6.5 miliarde. (Reuters)

7. Meta este investigată pentru că ar fi facilitat și profitat de pe urma vânzărilor ilegale de droguri. Procurorii americani au solicitat informații despre postările legate de droguri și vânzarea acestora în cadrul platformelor deținute de companie. (News.ro)

8. Startup-urile din India au primit anul trecut investiții în valoare totală de $9.6 miliarde, mult sub cele $25.7 miliarde din 2022. Ca urmare, peste 35.000 de startup-uri s-au închis și au fost disponibilizați peste 20.000 de angajați. (Economic Times)

9. LinkedIn va adăuga jocuri, încercând să crească timpul petrecut de utilizatori în cadrul platformei. Compania are în vedere puzzle-uri gen Wordle și va începe cu trei jocuri numite Queens, Inference și Crossclimb. (News.ro)

10. Unul dintre psihologii de top care consilia Meta și-a dat demisia și acuză compania că „închide ochii” la conținutul dăunător de pe Instagram. Lotte Rubæk spune că gigantul american a ignorat în mai multe rânduri sfaturile specialiștilor, acordând prioritate profitului în fața vieții. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Peste un 1 miliard de iPhone-uri sunt folosite în toată lumea – Cronica de Tehnologie
Amazon negociază cumpărarea producătorului de podcast-uri Wondery – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău