Merkel: E greșit să consideri China o amenințare doar pentru că are succes economic – Cronica dimineții

1. Primul ministru Ludovic Orban a afirmat că Guvernul doreşte informatizarea ANAF cu o „viteză maximă”, acuzând fosta guvernare că, după ce i-a obligat pe comercianţi să cumpere case de marcat fiscale, nu a cumpărat servere pentru ANAF care să permită o mai bună colectare a taxelor. (News.ro)

2. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a spus că România este singura ţară din Europa care mai discută despre introducerea vaccinării împotriva HPV. Ministerul Sănătăţii a reluat campania de vaccinare împotriva acestui virus, doar pentru fetele părinţilor care au cerut acest lucru. (News.ro)

3. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a acordat un interviu în Financial Times în care spune, printre altele, că e greșit ca China să fie considerată o amenințare doar pentru că are succes economic. Merkel a mai spus că Europa nu-și permite să izoleze China, mai ales în contextul unei lumii în care “batrânul continent” devine mai puțin important pentru SUA. (FT)

4. Economia Chinei a crescut anul trecut cu 6,1%, cel mai redus ritm din ultimii 29 de ani. (NYTimes)

Promo: Pe Vola.ro a inceput luna preturilor cu pana la 60% mai mici la biletele de avion! Cumpara in Ieftinuarie bilete de avion catre destinatia dorita si ai sansa sa castigi o multime de premii. Rezerva-ti calatoriile din timp si stai fara griji cu asigurarea Vola Rambursabil care iti permite sa recuperezi 90% din bani daca nu mai poti calatori din orice motiv! Intra acum pe Vola.ro si ia-ti urmatoarea vacanta!

5. Google/Alphabet devine a patra companie americană evaluată la $1000 miliarde pe bursă. Celelalte trei sunt Apple, Amazon și Microsoft. (Reuters)

6. Unul din cinci oameni moare anual din cauza septicemiei. Cercetătorii de la Universitatea din Washington au publicat un raport care arată că 11 milioane de persoane mor anual din această cauza . Numărul este dublu față de ultimele estimări și este mai mare decât decesele cauzate de cancer sau bolile respiratorii. (BBC)

7. A fost dezvoltat un robot care “ține” în viața ficatul uman 7 zile. În acest moment acest organ poate fi ținut maxim 24 de ore în gheață, înainte de a fi folosit la un transplant. (Link)

8. TikTok a depășit anul trecut Facebook și Messenger, devenind a doua cea mai downloadată aplicație din lume, după WhatsApp. (Link)

9. Aproximativ $2,8 miliarde ar fi fost spălați anul trecut de către diferite organizații aflate în afara legii prin intermediul crypto exchangeurilor. Suma este în crestere de la $1 miliard în 2018. (Link)

10. Uniunea Europeană ia în considerare standardizarea pentru încărcătoarele de smartphoneuri, o măsură menită să reducă deșeurile electrice. (Link)

Fotografia dimineții – Norii generați de incendiile din Australia pot fi vazuți din Spatiu așa cum arată fotografia publicată de NASA:

Ți-ar mai putea plăcea
Trei scenarii de lucru pentru începerea noului an școlar – Cronica dimineții
Ludovic Orban: USR „atacă” PNL cu aceeaşi intensitate ca PSD – Cronica dimineții
2 comentarii la acest articol
 • pih
  ian. 19,2020 la 2020-01-19T00:40:09+02:000000000931202001

  E gresit sa ai cacofonii in titlu cand incerci sa vinzi informatii. Invariabil o sa vinzi si scriitura, nu?

  „E gresit sa consideri China o amenintare doar …”

  • Orlando Nicoara
   ian. 22,2020 la 2020-01-22T06:21:47+02:000000004731202001

   Multumesc pentru observatie.

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău