Microsoft a câștigat un contract în valoare de $21.9 miliarde cu armata americană pentru căști de realitate augmentată HoloLens – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft a câștigat un contract în valoare de $21.9 miliarde cu armata americană, pentru care trebuie să livreze 120.000 de căști de realitate augmentată HoloLens. Contractul, semnat pe 10 ani, prevede ca Microsoft să modifice căștile conform sistemului IVAS (Integrated Visual Augmented System), care a fost conceput pentru a ajuta soldații să ia decizii într-o serie întreagă de scenarii. (News.ro)

2. India va oferi stimulente financiare de peste $1 miliard companiilor care vor produce cipuri în țară. Cipurile construite în India vor primi eticheta “trusted sources” și vor putea fi folosite fără restricții în diverse categorii sensibile de produse, de la rețelele 5G, la camerele de supraveghere. (Reuters)

3. Siri își schimbă vocea. Apple va introduce două noi voci pentru Siri și va elimina setarea implicită pentru vocea feminină. Utilizatorii vor alege vocea Siri în cadrul procesului inițial de configurare. (TechCrunch)

4. WhatsApp a primit aprobarea de a opera plăți în Brazilia cu Mastercard și Visa, dar doar pentru tranzacțiile directe. Serviciul deținut de Facebook mai are nevoie de aprobare și pentru a putea fi oferit comercianților. (Reuters)

5. Google colectează de 20 de ori mai multe date de telemetrie de la utilizatorii de Android, decât Apple de la cei de iPhone. Ambele companii, însă, fac acest lucru inclusiv atunci când device-ul este idle. În medie, cele două sistem stabilesc o conexiune prin care trimit informații către Google și Apple la fiecare 4 minute și jumătate. (The Record)

6. SUA vrea să conecteze toți americanii la conexiuni de mare viteză în următorii opt ani și alocă în acest sens $100 de miliarde. Extinderea conexiunilor broadband face parte din American Jobs Plan, în valoare de $2 trilioane, plan prin care se urmărește îmbunătățirea infrastructurii SUA și prevede inclusiv stimulente pentru achiziționarea mașinilor electrice. (The Verge)

7. Angajații Google sunt așteptați să revină la birou luna aceasta, însă, cel puțin până în septembrie, decizia le aparține. Google le recomandă angajaților să se vaccineze anti COVID-19, însă nu îi obligă. (Axios)

8. Apple organizează o rundă de finanțare a platformei independente de distribuție de muzică UnitedMasters în valoare de $50 de milioane. În urma investiției, la care au mai participat Alphabet și a16z, UnitedMasters și Apple intră într-un parteneriat strategic. (TechCrunch)

9. Apple urmează să prezinte peste câteva luni o cască de realitate mixtă, primul produs nou major din 2015 al companiei. Evenimentul ar putea acomoda invitați din partea presei, spre deosebire de WWDC 2021, care va fi exclusiv online. (Bloomberg)

10. Utilizatorii au investit $32 de miliarde în aplicații de Android și iOS în primul trimestru al anului, un nou record și o sumă mai mare cu 40% YoY. Ca de obicei, cei mai mulți bani se duc în aplicațiile de iOS, platformă care a atras $21 de miliarde din suma totală. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
NYTimes: Statele Unite ar fi atacat rețeaua electrică a Rusiei cu un malware – Cronica de Tehnologie
Peste 800 de angajați Amazon lucrează la un robot domestic “cât două pisici mici“ – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău