Microsoft a explicat cum au reușit hackerii chinezi să acceseze e-mail-urile guvernului american – Cronica de Tehnologie

1. Cu mare întârziere, Microsoft a explicat cum au reușit hackerii chinezi să acceseze e-mail-urile guvernului american. Hack-ul a fost facilitat de o serie de greșeli din partea companiei, inclusiv pierderea unei chei criptografice într-un crash dump (un fișier care conține starea memoriei unui computer în momentul unei căderi de sistem, cu scopul identificării problemelor care au dus la blocare) și eșuarea procesului de scanare, care trebuia să identifice cheia din crash dump. (Wired)

2. Acțiunile Apple au scăzut cu 3,6%, după ce China a anunțat că interzice angajaților guvernamentali să mai folosească iPhone-uri în interes de serviciu. Decizia Chinei, care se referă strict la iPhone, nu și la smartphone-urile cu Android, pare a fi un răspuns la măsurile luate de Statele Unite împotriva Huawei. (The Guardian)

3. SpaceX nu a primit încă autorizație pentru un nou zbor de test al rachetei Starship Super Heavy. Administrația Federală a Aviației nu a finalizat investigarea exploziei din aprilie, iar autorizația va fi dată doar după terminarea investigației, chiar dacă Elon Musk anunța recent că racheta este pregătită de zbor. (CNBC)

4. Uniunea Europeană a finalizat lista companiilor și serviciilor care vor face obiectul legislației DMA. Pe listă se regăsesc Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta și Microsoft (nu și Samsung), cu platforme precum Google Search, App Store, Amazon Marketplace, Facebook și TikTok. Alte servicii, precum Bing și iMessage, sunt încă analizate. (Profit.ro)

5. În următorii doi ani, Pentagonul vrea să construiască o amplă flotă bazată pe inteligența artificială, care să includă sisteme autonome de navigație și drone. Viitoarea flotă este gândită pentru a contra amenințările venite partea Chinei și a altor adversari. (WSJ)

6. În ciuda faptului că nu s-a grăbit să lanseze produse de AI, Apple investește zilnic milioane de dolari în această tehnologie. Compania are mai multe echipe care lucrează la diverse soluții de inteligență artificială, dintre care cel mai avansat este Ajax GPT, antrenat cu peste 200 de miliarde de parametrii și deja mai puternic decât GPT 3.5 al OpenAI. (News.ro)

7. Mașinile conectate la internet sunt un coșmar pentru intimitatea oamenilor, arată un studiu realizat de Mozilla, care a constatat că toți cei 25 de producători vizați încalcă cele mai elementare norme. Fără acordul utilizatorilor, acestea colectează mari cantități de informații, inclusiv legate de expresia facială și activitatea sexuală a șoferilor și pasagerilor. (Profit.ro)

8. Pixel 8 Pro va fi disponibil în (cel puțin) trei culori și va avea senzori de temperatură, conform celui mai recent leak. Smartphone-ul, care va fi prezentat oficial pe 4 octombrie, va avea trei camere foto. (The Verge)

9. Marea Britanie face un pas înapoi în lupta cu serviciile de comunicare digitală, a căror criptare intenționa să o slăbească prin Online Safety Bill. Ofcom spune acum că reglementările legii (în frunte cu scanarea mesajelor criptate) vor fi aplicate doar atunci când va fi fezabil din punct de vedere tehnic. (FT)

10. FAA a aprobat zboruri mai lungi (dincolo de câmpul vizual al operatorilor de la sol) pentru trei companii, UPS Flight Forward, uAvionix și Phoenix Air Unmanned, iar o patra, Zipline International, așteaptă autorizația. Decizia este considerată un pas înainte spre livrările cu drona pe distanțe mari. (Bloomberg)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Intel a plătit $2 miliarde pe un startup israelian care dezvoltă cipuri de inteligență artificială – Cronica de Tehnologie
Calitatea fotografiilor făcute de iPhone 12 Pro Max este comparabilă cu cea obținută de camere cu senzori de patru ori mai mari – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău